CHXL 550x90px webbanneri

Juho Mikkonen yllättyi lähinnä ylivoimastaan

Miesten kärkikolmikko Suomen Cupin avauskilpailussa Vuokatissa. Kuva: Aapo Laiho

Miesten kärkikolmikko Suomen Cupin avauskilpailussa Vuokatissa. Kuva: Aapo Laiho

Miesten Suomen Cupin avauskilpailun ykkössijaa ei Vuokatissa ratkottu loppukirissä, sillä Juho Mikkonen hankki tarvittavan eron jo hyvissä ajoin. Selvällä erolla ykköseksi yltäneen hiihtäjän jälkeen kakkossijan nappasi Sami Jauhojärvi ennen Martti Jylhää.

Vuokatissa asuva Mikkonen oli aika-ajon kakkonen lopulta neljänneksi sijoittuneen Anssi Pentsisen jälkeen. Sen jälkeen Mikkonen eteni vakuuttavasti finaaliin, jota hän hallitsi. Kuhmo-Skin mies otti ykkössijansa turhia riehaantumatta.


– Ylivoimasta olin ehkä vähän yllättynyt, mutta en voitosta. Tiesin, että olen hyvässä kunnossa. Koko päivä oli aika samanlaista tänään. Aika herkästi vielä hapotti, mutta ihan tyytyväinen olen. Taktiikkanani oli olla "Hönkämäen" alla ensimmäisenä. Näin kuitenkin, että Martilla ekan nousun päällä pikkuisen ehkä tökkäsivät sukset, ja hän jäi siinä. Sitten ajattelin, että yritän tasaiselta eteenpäin hiihtää maaliin asti niin kovaa, ettei kukaan pääse lähelle, Mikkonen kertasi.

Hänellä ei ole sunnuntaina viestijoukkuetta, joten päivä kuluu palautellessa. Maanantaina Mikkonenkin suuntaa Olokselle.

MikkonenJauhojarvi091113 laihoJuho Mikkonen (oik.) piti Sami Jauhojärven loppusuoralla helposti takanaan. Kuva: Aapo LaihoSami Jauhojärven pääpaino on normaalimatkojen puolella, mutta perinteisen sprintti kulki jälleen mukavasti.

– Positiivinen päivä oli omalta osaltani. Loppua kohti valmiimpaa, alkoi pikkuhiljaa alussakin kerkeämään. Ei vielä ole hereillä. Sprinteissä minulla ei ole koskaan mitään muuta taktiikkaa, kun lähteä alusta vetämään niin paljon kuin kerkeää. Se on ollut taktiikkana jo monta vuotta, ei meikäläisen nopeudella paljon taktiikoita luoda, Jauhojärvi nauroi.

Matias Strandvall ja Anssi Pentsinen selvisivät ajoillaan finaaliin, jossa onni ei ollut heille suotuisa. Strandvall kaatui ensimmäisen nousun jälkeisessä mutkassa, ja siinä samassa hidastui myös Pentsisen eteneminen.

– Sprinttereiden tekemisestä näkee, että he ovat olleet melko pitkään korkealla. Heillä on nyt pahimmat päivät menossa tulevan viikon melkein korkealta alas sopeutumisessa, ja se näkyy poikien tekemisessä. Valitettavasti, mutta toisaalta hyvä näin hitaille vanhoille miehille, Jauhojärvi naurahti.

Sunnuntaina Vuokatissa hiihdetään viestit.

>> Kisasivut

- Heidi Lehikoinen

 

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri