CHXL 550x90px webbanneri

Vuokatti Ski Team Kainuu juhli myös naisten viestissä

Vuokatti Ski Teamin naiset juhlivat heille harvinaista viestivoittoa kotiladuilla. Kuva: Aapo Laiho

Vuokatti Ski Teamin naiset juhlivat heille harvinaista viestivoittoa kotiladuilla. Kuva: Aapo Laiho

Vuokatti Ski Team Kainuun miesten viestijoukkueen juhliin on jo totuttu, mutta Suomen Cup-avauksessa Vuokatissa juhlivat myös naiset. Vuokatin naisten joukkueessa hiihtivät Saana Kemppainen, Marjo Loukkola ja Susanna Saapunki. Liperin Hiihtoseura oli 4,2 sekuntia hävinneenä toinen ja Kangasniemen Kalske kolmas.

Naisten viestissä avausosuuden hallitsija oli odotetusti Anne Kyllönen, joka vetäisi jo ensimmäisen 2 kilometrin kierroksen lopussa selvän eron takaa tuleviin. Kyllönen lähetti joukkuetoverinsa matkaan 37,7 sekunnin etumatkalla, mutta johto vaihtui toisella osuudella. Vuokatti Ski Teamin Loukkolalla ja Kangasniemen Kalskeen Terttu Lapilla oli hyvä päivä, ja he nostivat joukkueidensa asemia. Lappi tuli vaihtoon 4,8 sekuntia ennen Loukkolaa.

– Ylitin tähän olotilaan nähden itseni aivan täysin. Meinasin tehdä katoamistempun aamulla. Oli niin huono fiilis, niin hapoilla jalat ja niin korkealla sykkeet. Ajattelin, että munaan seuran puolesta tämän homman. Itkin ja märisin, kun verkkasin. Tiesin, että jaksan hiihtää huonossakin olotilassa, mutta pelkäsin, että jalat tökkäävät totaalisesti, Loukkola tuumi Saapungin suoritusta jännätessään.

Kangasniemen Kalskeen ankkuri Silja Tarvonen joutui taipumaan ankkuriosuudella Saapungille, joka siirtyi johtoon ensimmäisen kierroksen loppupuolella. Niiraselle Tarvonen joutui taipumaan viimeisellä kilometrillä.

– Hyvät lähtöpaikathan minulla oli, mutta vähän kesynpuoleinen oli varsinkin tuo loppu. Tänä viikonloppuna oli tavoite saada kausi käyntiin, neljä kuukautta Italian Livignossa viettänyt Tarvonen sanoi.

Tarvosella on takanaan hyvä harjoituskausi. Livigno tarjosi tervetullutta muutosta, vaikka malttia pitkä jakso vaatikin.

– Vuorokaudessa oli aikaa, kun ei ollut opintoja. Se oli treenaamista, syömistä ja lepäämistä, Tarvonen kuvaa erinomaisen antoisia kuukausiaan.

Parikymppinen Krista Niiranen pääsi ankkuriosuudelle neljäntenä, mutta hän yllätti nostamalla Liperin Hiihtoseuran peräti toiseksi.

– Olihan tämä yllätys, mutta tytöt toivat niin hyvät asemat, että mikäs siinä oli hiihdellessä. Luottavaisin mielin lähdin, kun meillä on tosi tasainen joukkue, mutta en olisi kolmen joukkoon uskonut. Meillä ei ollut sijoitustavoitteita, tavoitteena oli hyvä hiihto. Kesä ei sujunut kovin hyvin, kun terveysongelmia oli koko kesän, mutta olen nyt muutaman kuukauden pystynyt treenaamaan.

Naiset lahto101113 laihoNaisten lähtösäpinää. Kuva: Aapo LaihoKerttu Niskanen pystyi nostamaan Vieremän Koiton neljänneksi, mutta mitalisijoja ajatellen eroa oli lähdettäessä neljän kilometrin matkalle liikaa. Ennakkoon suosikkien joukkoon laskettu, viime vuoden kokonaiscupin voittaja Hämeenlinnan Hiihtoseura jäi kuudenneksi. Laura Monosen viestisuoritus ei hiihtäjää itseensä lämmittänyt.

– Alku lähti ihan hyvin. Mutta en tiedä, ole vissiin tyttö ihan kunnossa. Oli varmaan vähän väärä suksivalintakin, suksi ei oikein toisella kierroksella jaksanut liukua. Kun itse väsyy ja suksi väsyy, tulos on sitten tuota luokkaa. Tämä on aika lailla toisinto kahden vuoden takaisesta. Silloinkin tuli sprintissä kuudes sija ja viestissä samanlainen hyytyminen, joten toivottavasti tämä tietää hyvää kautta, Mononen naurahti.

– Henkisesti on kyllä ihan pirteä olo, joten toivottavasti se vauhtikin tästä löytyy. Suksitestiäkin on aika paljon vielä.

Juuri toissakausi oli kansainvälisesti hänen parhaansa toistaiseksi. Tänä vuonna hänellä on takanaan hyvä kesä ja syksy, kunnes maajoukkueen Livignon-leiri päättyi ennen aikojaan sairastumiseen.

– Puolitoista viikkoa meni sairastellessa. Ei mitään hirveän pahaa, mutta sellaista pikkuflunssaa. Se meni parempaan ja alkoi taas uudestaan, antibioottikuurilla olin myös. Nyt olen pari viikkoa päässyt treenaamaan, lumituntumaa ennen Vuokattia Leviltä saanut Mononen kertoo.

Suomen Cup jatkuu kahden viikon päästä Rovaniemellä. Ensi viikonvaihteessa kilpaillaan Oloksella, jossa monet maajoukkuehiihtäjistä avaavat kautensa.

>> Kisasivut

- Heidi Lehikoinen

 

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri