CHXL 550x90px webbanneri

Vuokatti Ski Team Kainuu hallitsi miesten viestiä alusta loppuun

Miesten kärkitriot palkittiin komeassa räntäsateessa. Kuva: Aapo Laiho

Miesten kärkitriot palkittiin komeassa räntäsateessa. Kuva: Aapo Laiho

Vuokatti Ski Team Kainuu ei ollut yllätettävissä tänä vuonna Suomen Cupin viestiavauksessa Vuokatissa. Sami Jauhojärvi tykitti jo avausosuudella 47,7 sekunnin eron lähimpänä tulleeseen, eivätkä Mikko Koutaniemi ja Martti Jylhä päästäneet uhkaajia yllättämään omilla osuuksillaan.

Räntäsateen pehmittämällä ladulla Jylhä tuli lopulta maaliin 9,5 sekuntia ennen Kouvolan Hiihtoseuraa. Jämsänkosken Ilves oli kolmas jo 1.23,5 hävinneenä.


Edellisen kerran vastaavia Vuokatin naisten ja miesten voitonjuhlia oli nähty SM-viesteissä 2000. Jylhä pääsi ankkuriosuudelleen 32,8 sekuntia ennen Ville Nousiaista.

– Ero oli ihan riittävä. Tiesin, että Ville ei saa kiinni. Olen kuitenkin sen verran hyvässä kunnossa. Ei ollut mikään paras hiihto tänään, mutta riittävä. Mustihan hiihti tosi hyvin, oli yllätys, että hän noin älyttömän paljon sai sitä eroa. Ajattelin, että hän saisi jonkun 20–30 sekuntia, mutta hän teki tosi ison eron. Vähän pilasikin siinä meidän muiden kisan, kun me emme päässeet kuin vaan hiihtämään karkuun, Jylhä naureskeli.

Jylhä oli kyllä jo "mehustellut" ajatuksella, että pääsisi hiihtämään osuuttaan porukassa Nousiaisen, Jämsänkosken Ilveksen Anssi Pentsisen sekä ehkä vielä jonkun muunkin kanssa.

– Olihan se aika epätodennäköistä, sen verran kovat ovat nuo meidän kaksi muuta, avausviikonloppuunsa tyytyväinen Jylhä sanoi.

Koutaniemi iloitsi luonnollisesti Jauhojärven pohjatyöstä, joka mahdollisti toisen osuuden hiihtämisen "kuin väliaikalähdöllä".

– Musti veti niin hirveät pohjat, etten osannut edes uneksia tuollaisesta. Ajattelin, että kymmenen sekuntia on varmaan jo paljon, mutta ehkä kelikin muutti tätä hommaa. Oli (sen eron jälkeen) aika rento fiilis lähteä hiihtämään. Tosi maltilla koitin kaksi kiekkaa hiihtää, ja ajattelin vikalla kiristää, mutta en tiedä, pystyinkö hirveästi kiristämään. Pehmyt latu pehmitti aika hyvin miestäkin, Koutaniemi sanoi.

Musti etumatka101113 laihoSami Jauhojärvi karkasi muilta avausosuudella ja ratkaisi viestivoiton Vuokatille. Kuva: Aapo LaihoJylhän eroa kaventanut Nousiainen kertoi Kouvolan Hiihtoseuran lähteneen hakemaan voittoa, ja siihen hän uskoi osuudelleen lähtiessään olevan vielä mahdollisuudet.

– Ajattelin, että kahdella ensimmäisellä ringillä en saa hirveästi kiinni, mutta viimeisellä on mahdollista saada enemmän kiinni, kun siinä tulee minun kestävyys esiin. En kuitenkaan saanut tarpeeksi kiinni. Ihan jaksavaa menoa. Pystyin koko ajan takomaan ja olisin pystynyt vielä monta rinkiä pidempäänkin takomaan, mutta lujempaa ei vaan pääse, kun on vähän sohjoa. Ihan hyvä ensimmäinen kunnon hiihto, Nousiainen tuumi.

Häntä ennen hiihtänyt Kari Varis oli tyytyväinen omaan panokseensa.

– Tosi hyvin Vuorisen Lauri toi. Ainoa oli ero Vuokattiin, Mustilla oli hyvä päivä ja se ero kasvoi vähän liian isoksi, Varis iloitsi ensimmäisestä palkintopallisijasta Suomen Cupissa.

Jämsänkosken Ilveksen kakkososuuden hiihtäjä Jussi Simula ei yllättynyt, että viestin voitto pohjustettiin jo ensimmäisellä osuudella. Jauhojärven menoa ihastellut hiihtäjä oli melko tyytyväinen myös omaan hiihtoonsa.

– Kohtalainen, ehkä vähän tukkoinen, kun eka kisa. Ookoosti lähti, vaikea oli hiihtää, kun oli hirveän pehmeää ja märkää. Pientä ekan kisan sählinkiä, mutta ihan hyvin. Yritin siinä yhdessä välissä hyökätä, kun Matu (IF Minkenin Strandvall) oli siinä lähellä, mutta se vähän kostautui sitten. Suksi alkoi hyytyä kuten mieskin loppua kohden, vika kiekka oli ihan liikaa. Ero pysyi kuitenkin ihan siedettävänä, Simula sanoi.

Suurempia yllätyksiä Simulalle ei viestin kärkipäässä ollut, sillä hän tiesi myös Kouvolan vahvaksi.

– Ehkä se oli yllätys, että ne muutamat muut ennakolta kovat joukkueet jäivät meillekin aika paljon, olimme tietyllä tapaa selvästi pronssia, Simula sanoi ja odottaa mielenkiintoista viestikautta.

>> Kisasivut

- Heidi Lehikoinen

 

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri