CHXL 550x90px webbanneri

Kyllönen hallitsi vapaan sprinttiä ylivoimaisesti

Anne Kyllösellä oli aikaa tuulettaa Rovaniemen Suomen Cupin sprinttikilpailun loppusuoralla. Kuva: Heidi Lehikoinen

Anne Kyllösellä oli aikaa tuulettaa Rovaniemen Suomen Cupin sprinttikilpailun loppusuoralla. Kuva: Heidi Lehikoinen

Anne Kyllönen oli lopulta ylivoimainen maastohiihdon Suomen Cupin vapaan sprintissä Rovaniemellä. Kyllönen ei ampaissut lähdössä terävimmin liikkeelle, mutta nousi kärkeen nousuosuuden lähestyessä eikä asemastaan luopunut. Kerttu Niskanen oli toinen ja Riikka Sarasoja-Lilja kolmas.

Suuria yllätyksiä sprinttipäivä ei naisten osalta tarjonnut. Kyllönen oli jo karsinnan nopein. Kajaanilainen eteni vakuuttavasti eristään jatkoon. Ylivoimainen esitys tuli yllätyksenä.

– Ei ollut odotettua! Välillä oli tällä viikolla heikotkin fiilikset. Keskiviikkoiltana päätin, että lähden torstaina shoppailemaan Rovaniemelle, että saan vähän ajatuksia pois hiihdosta. Se teki vissiin hyvää. Tosi hyvä fiilis oli tänään hiihtää. Vaparin sprintti ei ole paras matkani, joten ei ollut oikein mitään odotuksia. Toivoin hyvää, ehjää hiihtoa. Sainkin neljä tosi hyvää hiihtoa hiihdetyksi. Ei voi olla kuin tyytyväinen, Kyllönen sanoi ja paljasti ostaneensa shoppailureissullaan pinkit aamutossut.

Hyvin kauden aloittanut Kerttu Niskanen oli päiväänsä myös tyytyväinen:

– Meni ihan mukavasti. Jaksamista oli tänäkin päivänä. Vapaan sprintti ei ole minullekaan paras matka, mutta tänään se onnistui loistavasti.

Riikka Sarasoja-Liljan kauden avaus oli tahmea, mutta yhdellä suosikkimatkallaan hän pääsi hyvään vauhtiin.

– Tämä oli askeleen parempaa kuin Oloksella. Tykkään hiihtää vapaan sprinttiä, tämä on minulle varmin matka. Kun pääsen erävaiheeseen, siinä vaiheessa on OK hiihtoa. Olen tyytyväinen, oli parempaa kuin viime viikonloppuna Sarasoja-Lilja miettii.

– Kiva rata, mutta kun naisissa tulee alkuerissä iso eroja, lyhyempi rata olisi voinut pitää jännitystä pidemmälle. Minulle tämä passasi, hän mietti 1,7 kilometrin pituista rataa.

Finaalissa Mona-Liisa Malvalehto oli neljäs ja erä erältä menonsa paremmaksi tuntenut Krista Lähteenmäki viides. Aino-Kaisa Saarinen oli hyvässä vauhdissa omassa välierässään, mutta joutui kilpakumppanin sauvantyönnön hidastamaksi loppukirin lähestyessä ja menetti asemiaan taistella jatkopaikasta.

– Harmillista. Muuten meno piristyi koko ajan tänään. Pystyin tekemään jo rytminvaihtojakin, se on positiivista. Harmi, että meni tuollaiseen taktiseen kömmähdykseen. Mutta, lähdin hakemaan täältä ehjää hyvää suoritusta, ja sen sain, Saarinen tuumi.

Sunnuntaina naiset hiihtävät perinteisellä viisi kilometriä.

>>Kisasivuilla tulokset

- Heidi Lehikoinen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri