CHXL 550x90px webbanneri

Jylhä suvereeni miesten sprintissä

Martti Jylhällä oli aikaa näyttää, kuka oli päivän ykkönen Ounasvaaralla. Kuva: Heidi Lehikoinen

Martti Jylhällä oli aikaa näyttää, kuka oli päivän ykkönen Ounasvaaralla. Kuva: Heidi Lehikoinen

Martti Jylhä hallitsi miesten vapaan sprinttiä Rovaniemen Suomen Cupissa näytöstyyliin. Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtäjä oli vahvimmalla matkallaan väkevässä vireessä koko päivän. Karsinnan ykkönen eteni vaivatta finaaliin, jossa hän jätti muut selvällä erolla taakseen.

Ville Nousiainen oli toinen ja kauttaan hyvin jatkanut Juho Mikkonen kolmas. Jylhä oli suunnitellut ratkaisevansa pisimmän nousun yläosassa, ja se onnistui täydellisesti. Sen jälkeen hän sitten hiihtikin karkuun.

– Kunnon puolesta osasin odottaa tällaista. Saliharjoituksen jälkeen oli kuitenkin vähän selkäkipua, mutta pääsin eilen käymään omalla fysioterapeutillani illalla. Liikkeet olivat aika jäykkiä ennen tätä päivää, mutta se (käsittely) helpotti vähän. Pitää nyt katsoa, tuleeko takapotkua tilanteen suhteen, että starttaanko huomenna. Muuten oli tosi hyvä päivä. Kun kulkee, silloin se on helppoa, kovalla itseluottamuksella päivän kaikki hiihtonsa vetänyt Jylhä sanoi.

– Kiinnostaisi hiihtää huomenna jo harjoitusmielessäkin. Normaalimatkan kisoja ei tule sprinttihiihtäjälle kauden aikana koskaan liikaa. Pitää yrittää hiihtää niin paljon kuin pääsee, osallistumisestaan myöhemmin päättävä Jylhä sanoi.

Ville Nousiainen oli samalla sijalla myös vuosi sitten. Hänen kauden avauksensa on ollut tahmeaa, mutta nyt meno oli jo virkeämpää.

– Tämän viikon kevyt harjoittelu vähän auttoi. Levillä tuli parin viikon aikana aika paljon harjoiteltua, ja kisoissa meno oli sitten sen mukaista, ei hirveän rentoa. Tänään pystyin helpolla hiihtämään, pystyin jopa vaihtelemaan tahtia. Se oli oikea signaali, että oikeaan päin ollaan menossa, Nousiainen sanoi.

Juho Mikkonen on aloittanut kauden hyvin, sillä hän voitti ensimmäisen Suomen Cupin sprintin Vuokatissa.

– Martille jouduin puolet (Cupin johtajan)liivistä antamaan, mutta ihan hyvä päivä, Mikkonen virnisti.

Hiihtoonsa hän oli tyytyväinen, vaikka hiihdossa ei aivan parasta terävyyttä ollutkaan.

– Ihan hyvä päivä oli. Viime viikonlopun jälkeen oli mukavaa, kun taas tuli hyvä tulos.

Finaalin muut sijat veivät Anssi Pentsinen, Matias Strandvall ja nuori Lauri Vuorinen. Miehillä matkana sunnuntaina on kymmenen kilometriä perinteisellä.

>> Tulokset kisasivuilla

- Heidi Lehikoinen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri