CHXL 550x90px webbanneri

Kyllösestä viikonlopun tuplavoittaja Rovaniemellä

Anne Kyllönen oli voittamaton Ounasvaaralla. Kuva: Heidi Lehikoinen

Anne Kyllönen oli voittamaton Ounasvaaralla. Kuva: Heidi Lehikoinen

Anne Kyllönen hiihti Suomen Cupin Rovaniemen viikonvaihteen tuplavoittajaksi, kun kajaanilainen oli myös perinteisen vitosen nopein. Sunnuntaina tiukimman vastuksen tarjosi Aino-Kaisa Saarinen, joka jäi vain 4,9 sekuntia. Kerttu Niskanen jatkoi hyviä kisojaan ollen kolmas.

– Tuntemukset oli hyvät, aika vähän eilinen (sprintti) loppujen lopuksi painoi. Toiselle kierrokselle lähdettäessä alkoi kylmä aika paljon kangistaa hiihtoa, sai ihan tsempata, että löytyi jotain rytmiä. Vitosen kisassa pitää mennä alusta loppuun niin kovaa kuin jaksaa mennä, Kyllönen sanoi.

Rukan maailmancupissa hän hakee "ehjiä hyviä hiihtoja", sprintissä on tavoitteena yltää finaaliin, ja muillakin matkoilla pärjätä vähintään viime vuoden malliin. Ehjäksi ja hyväksi hiihdoksi hän kuvasi vitosta fiiliksen ja kaluston osalta.

– Maalissa väsytti, joten olin kyllä ladulle kaikkeni saanut annettua, Kyllönen vastasi kysymykseen, olisiko ollut vielä varaa kiristää.

Aino-Kaisa Saarinen on tehnyt haastavan viime kauden jälkeen väkevää paluuta terävimmälle huipulle. Saarinen on alkukaudella päässyt hyvään iskuun niin perinteisellä kuin vapaalla, ja oli syystäkin iloinen sunnuntaisesta hiihdostaan.

– Suunta on oikea. Kisa kisalta vauhti on parantunut. Olen erittäin iloinen siitä, että kun kausi alkaa käynnistyä niin Aikkukin alkaa käynnistyä. Eilinen sprintti teki hyvää, vaikka olikin harmi, etten päässyt finaalia hiihtämään. Olen iloinen, että sain hiihtää rennosti ja kovaa koko vitosen, Saarinen sanoi.

Suomencup241113 top3naiset hlNaisten kärkikolmikko kakkonen Saarinen (vas.), voittaja Kyllönen ja kolmonen Niskanen palkittavina. Kuva: Heidi LehikoinenKerttu Niskanen on hiihtänyt alkukaudella tasaisesti. Siihen sarjaan tuli jälleen yksi onnistuminen, kun hän oli kolmas 14,5 sekuntia Anne Kyllöselle hävinneenä.

– Vähän oli tahmean tuntuista, pikkukohmeessa olin koko matkan. Vitonen on niin nopea rypistys. Pakkanen ei ottanut henkeen, mutta kroppa meinasi olla koko ajan sellainen pikkuisen kankea. Ihan ookoo, kunto on tällä hetkellä ihan hyvä, ja hyvillä mielin lähden taistelemaan Rukalle, Niskanen sanoi.

Krista Lähteenmäki oli Niskaselle 6,2 sekuntia hävinneenä neljäs. Kilpailun iloisin yllätys kärkipään osalta oli Maria Grundvall, joka hiihti viidenneksi. B-maajoukkueen hiihtäjä jätti taakseen maajoukkuenaisista Laura Monosen, Riikka Sarasoja-Liljan ja Mona-Liisa Malvalehdon. Maajoukkuehiihtäjistä Rovaniemeltä puuttui ainoastaan Riitta-Liisa Roponen, joka on keskittynyt tämän viikon harjoitteluun saadakseen lihaksistonsa kuntoon.

>> Tulokset

- Heidi Lehikoinen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri