CHXL 550x90px webbanneri

Jauhojärvi nujersi täpärästi Similän

Sami Jauhojärvi nappasi Ounasvaaran kotiladuillaan voiton hiihdon Suomen Cupissa. Kuva: Heidi Lehikoinen

Sami Jauhojärvi nappasi Ounasvaaran kotiladuillaan voiton hiihdon Suomen Cupissa. Kuva: Heidi Lehikoinen

Sami Jauhojärvi nousi viimeisellä 2,5 kilometrillä ykköseksi miesten kympillä Rovaniemen Suomen Cupissa. Jauhojärvi oli vielä 7,5 kilometrin väliajoissa kolmas, mutta päihitti edellään olleista Tero Similän lopulta 0,5 sekunnilla ja Anssi Pentsisen 7,1 sekunnilla.

Jauhojärvelle itselleen voitto tasaisessa ja nopeatempoisessa kilpailussa ei tullut yllätyksenä. Hän sanoi myös tienneensä, että erot jäävät pieniksi.

– Eilen iltalenkillä oli jo tunne, että tulee voitto. Sprintti tyhjensi sen verran kroppaa. Oli hyvä, rento fiilis. Rukalle lähden antamaan olympianäyttöjä. Minulle ennen kaikkea lauantai kisa on henkilökohtaisesti tärkeä. Itseluottamuksenkin kannalta pitäisi palauttaa taso suurin piirtein sinne missä se on ollut, että huononakin päivänä pertsalla kymmenen sakkiin maailmassa, Jauhojärvi sanoi.

Maajoukkueen ulkopuolella kauteen valmistautunut Tero Similä on antanut alkukaudella vahvoja näyttöjä vireestään.

– Voittoa lähdin hakemaan, mutta se jäi vähän. Ei voi pettynyt olla, kausi on lähtenyt hyvin käyntiin. Hommat ovat tällä hetkellä ihan hyvällä mallilla. Tästä on hyvä lähteä ponkaisemaan. Ei tässä vielä ole mitään saavutettu, ensimmäinen porras on otettu kohti Sotsia ja portaita on vielä jäljellä, Similä sanoi.

Myös hän aikoo antaa olympianäyttöjä, joihin Ruka on ensimmäinen mahdollisuus.

– Toivottavasti niitä mahdollisuuksia tulee lisää tässä joulukuun aikana, Similä sanoi.

Sprinttihiihtäjänä paremmin tunnetulle Pentsiselle kymppi perinteisellä on yksi muista hyvistä matkoista. Hän arpoi vielä viikolla, hiihtääkö matkaa ollenkaan. Kannatti hiihtää.

– Hyvä oli. Tänään tuntui jo verryttelyssä ihan hyvältä. Oli mukavan kova ja liukas keli tällaiselle raskastekoiselle hiihtäjälle, tasatyönnössä on vauhtia. Rukalla on harvoja perinteisen sprinttejä tällä kaudella. Siitä lähden hyvää tulosta hakemaan. Ratana ja paikkana niin mieluisa, että podiumin haave ja tavoittelu on siellä realistisinta. Siihen jos pääsen, olen erittäin tyytyväinen.

Matti Heikkinen avasi kilpailukautensa perinteisen osalta 17. sijalla. Äkkiseltään ei hirveästi positiivista päivän hiihdostaan löytänyt.

– Huono tulos, mutta mieli kuitenkin aika virkeä ja motivoitunut Ruka-Lillehammer-Davos-akselille, siinä on kolme hyvää tavoitetta edessäpäin. Hiihto on aika lailla auennut Olokselta, mutta tänään oli vaan huono päivä. Ei siinä sen kummempaa. Rukalla pitää saada hyvä, tasainen viikonloppu. Pisteitä pitää tulla, sunnuntaina Rukalle siirtynyt Heikkinen sanoi.

Kärkipään iloisimpia yllätyksiä olivat sijoille 7 ja 8 yltäneet, vielä 20-vuotiaiden sarjaan mahtuvat Joni Mäki ja Joonas Sarkkinen. Suomen Cup jatkuu tammikuun toisena viikonloppuna Keuruulla.

>> Tulokset

- Heidi Lehikoinen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri