CHXL 550x90px webbanneri

Suomi hiihti toiseksi naisten viestissä

Norja voitti naisten viestin ylivoimaisesti täsmälleen samalla kokoonpanolla kuin viime talven MM-viestissä Val di Fiemmessä. Kuva: Laiho/NordicFocus

Norja voitti naisten viestin ylivoimaisesti täsmälleen samalla kokoonpanolla kuin viime talven MM-viestissä Val di Fiemmessä. Kuva: Laiho/NordicFocus

Suomen naiset ovat sijoittuneet toiseksi hiihdon maailmancupin viestissä Lillehammerissa. Suomi hävisi 4x5 kilometrin matkalla Norjalle yli minuutin. Yhdysvaltain joukkue oli kilpailun kolmas.

Suomen joukkueessa hiihtivät Aino-Kaisa Saarinen, Anne Kyllönen, Kerttu Niskanen ja Krista Lähteenmäki.

Norja johti kilpailua alusta loppuun. Saarinen toi ensimmäisellä osuudella Suomen vaihtoon viidentenä. Anne Kyllönen nosti joukkueen toisella perinteisen hiihtotavan osuudella toiseksi, ja Kerttu Niskanen säilytti asemat ensimmäisellä vapaan hiihtotavan osuudella.

Suomen avausosuuden hiihtänyt Aino-Kaisa Saarinen tuli vaihtoon viidentenä aivan kärjen tuntumassa.

- Meidän lähtöpaikka oli heikko, olimme hangen puolella ja sieltä oli vaikea päästä kärkeen. Toisaalta se ei haitannut, vaikka jäi taakse, kun hiihdimme porukassa. Mä hermoilin ensimmäisellä kierroksella ja kävin ylhäällä polvillani, mutta onneksi pääsin nopeasti ylös. Sain porukan kiinni ensimmäisen kierroksen jälkeen. Toisella kierroksella hyppäsin omalle ladulle, mutta se oli todella hidas latu, vaikka sainkin kärkeä vähän kiinni. Oikeastaan siellä oli vain yksi ura auki, joten ihan hyvä suoritus umpihankihiihdoksi, Saarinen naurahtaa.


Toiselle osuudella perinteisellä hiihtotavalla lähtenyt Anne Kyllönen synnytti eroa takana tuleviin. Norjan Therese Johaug meni kärjessä omia menojaan.

- Oli todella vaikea keli minulle ja Johaug on tämän kelin kovin nainen, niin jouduin kyllä haastavaan paikkaan lähtemään. Onneksi pidän haasteista ja yritin selviytyä osuudestani niin hyvin kuin mahdollista, mutta harmittaahan se, kun en pysty vastaamaan Johaugin vauhtiin. Tämä oli koko meidän joukkueelta hieno suoritus. Ei nämä sijoitukset tule helpolla, kyllä siihen jokainen joutuu hiihtämään, vaihtoon toisena +38,5 sekuntia Norjan perässä tullut Kyllönen kertaa kisaa.

Ensimmäisen vapaan osuuden hiihtänyt Kerttu Niskanen onnistui omassa hiihdossaan taktisesti hyvin.

Ankkuriosuudelle lähtiessä palkintopallisijat näyttivät jo varmoilta. Norja meni omaa menoaan ja Suomen Krista Lähteenmäki ja Yhdysvaltain Jessica Diggins taistelivat toisesta sijasta. Päävalmentaja Magnar Dalen odotti kovaa loppusuorataistelua, mutta Lähteenmäki kaarsikin loppusuoralle yksin.

- Hiukan odotin tiukkaa loppukiriä Digginsin ja Kristan välillä, sillä Krista hiihti taktisesti fiksusti ja antoi Digginsin tehdä töitä. Mutta, kun joku kerran kaatui ladulla, niin oli mukava, että se kerrankin kääntyi meidän eduksemme eikä meitä vastaan, Dalen kommentoi.

- Siinä kun oli vauhdikas lasku, niin Diggins yritti heittää latu-uralle. Sen suksi haukkasi, kun siellä oli paljon lunta ja hän kaatui kovimmasta vauhdista. Minä ehdin vaan nähdä, että edessä pöllähtää. Onneksi en ollut ihan peesissä, niin ehdin väistämään, mutta oma vauhti kyllä kuoli sinne umpihankeen, Lähteenmäki kertaa kilpakumppanin kaatumista.

- Itsellä meinasi iskeä pientä paniikkia, että porukka tulee takaa ohi, mutta onneksi ne olivat jääneet niin kauas, etteivät saaneet kiinni. Oma hiihto ei kyllä ollut vielä ihan parasta, pitää saada petrattua vapaan hiihtoa. Kerttu hiihti kyllä vapaan osuutensa hyvin. Pertsalla me kyllä pärjätään, mutta vapaalla annetaan liikaa tasoitusta.

 

>> Tulokset

-STT - Maastohiihdon tiedotus

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri