KU Rollerski 550x90px

Korpela kiri Suomelle sprinttipronssia talviuniversiadeissa

Heikki Korpela (oik.) venytti komeasti pronsille talviuniversiadien sprintissä Italiassa. Kuva: Milla Vahtila

Heikki Korpela (oik.) venytti komeasti pronsille talviuniversiadien sprintissä Italiassa. Kuva: Milla Vahtila

Maastohiihtäjä Heikki Korpela (Pyhäjärven Pohti) oli kovassa iskussa Italian Trentinon talviuniversiadien sprinttikilpailuissa, tuloksena Korpelalle komea pronssimitali.

Korpela kiri itsensä joka ikiseltä kierrokselta jatkoon, ja voimia riitti vielä finaalinkin viimeisille sadoille metreille. Hän ansaitsi pronssia miesten perinteisestä sprintistä. Hän jäi 1,72 sekuntia kultaa vieneestä venäläismiehestä Maxim Kovalevista. Myös hopea meni itänaapuriin Pavel Siuatoville.

- Tavoitteeni oli päästä 12 joukkoon, enkä olisi uskonut, että yllän mitaleille asti, kaikkensa antanut Korpela kommentoi heti finaalin jälkeen. Miehen taktiikkana oli finaalissa välttää keulaan menemistä, ja säästää voimia loppukiriin.

- Yritin päästä toisena viimeiseen laskuun, mutta pääsin neljäntenä. Siitä oli kuitenkin vielä mahdollisuus kiriä pronssille.

Myös alku- ja välierissä Korpela tarjosi suomalaisyleisölle jännitystä ja varmisti vasta kunkin kierroksen viime metreillä jatkopaikkansa seuraaviin eriin.

Naisten sprintissäkin oli yllätyksiä tarjolla, kun Liperin Hiihtoseuran Krista Niiranen hiihti finaaliin. Vaikka vuosimallia -93 oleva nuori nainen antoi kaikkensa, niin puhti ei ihan riittänyt palkintosijoille.

- Vähän on kaksijakoinen olo. Toisaalta oli hienoa päästä finaaliin, mutta vähän hajosi tasatyöntö lopussa, finaalin loppua kohden hyytynyt Niiranen toteaa. Hän kilpaili finaalissa viittä venäläisnaista vastaan, ja sijoittui viidenneksi. Kultaa vei Oxana Usatova.

>> Ohjelma- ja tulossivu

- OLL

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri