KU Rollerski 550x90px

Heikkisen olympiaprojekti jatkuu perusharjoittelulla

Davosissa yhdeksänneksi hiihtänyt Matti Heikkinen on tyytyväinen Sotshin olympiaprojektinsa etenemiseen. Kuva: Laiho/NordicFocus

Davosissa yhdeksänneksi hiihtänyt Matti Heikkinen on tyytyväinen Sotshin olympiaprojektinsa etenemiseen. Kuva: Laiho/NordicFocus

Matti Heikkinen hiihti lauantaina Davosissa yhden uransa parhaista 30 kilometrin kilpailuista, joka kertoi hiihtäjälle ja hänen valmentajalleen Toni Roposelle paljon tärkeää informaatiota jatkoa ajatellen. Olympiaprojekti etenee täysin aikataulussa, tilanteeseensa tyytyväinen Heikkinen kertoi Hevoskuurille.

– Suunta on yläviistoon. Lauantaina ero kärkeen oli pieni, aikataulussa mennään, Heikkinen sanoo.

Davos sijaitsee Sotsin tavoin korkealla, joten 30 kilometrin kilpailu oli Heikkiselle ja Roposelle tärkeä etappi monella tapaa.

– Olen todella tyytyväinen tilanteeseen. Lillehammerissa Matin jalat olivat vielä väsyneet, mutta Davosissa Matilla oli ylämäkiosuudella hyvää lyöntiä, Roponen sanoo tyytyväisenä.

Heikkinen jää harjoittelemaan Davosiin perjantaihin asti. Sen jälkeen on ohjelmassa joulun viettoa kotona Jyväskylässä ennen Tour de Skille lähtöä.

– Davosissa harjoittelen melko kevyesti. Perusvauhdit alas ja lepopäiviäkin on mukana, nyt on kuormitettu aika paljon. Pitää kuitenkin uskaltaa myös harjoitella, Heikkinen sanoo tulevista viikoistaan.

Perusharjoitteluun kuuluu Roposen mukaan myös vähän voimaharjoittelua.

– Matin lihaksisto alkaa olla sellaisessa tilanteessa, että tehoharjoituksia ei nyt kannata tehdä. Ennen Tour de Skitä tehdään paikan päällä aukaisu, Roponen miettii.

"Mitään en tässä vaiheessa tekisi toisin"

Tour de Ski itsessään on hyvä rypäs kilpailuja osittainkin hiihdettynä. Viime vuonna Heikkinen starttasi kahdessa kilpailussa, tänä vuonna on aikomus hiihtää hieman enemmän tilannetta kuitenkin tarkasti seuraten. Mitään riskejä kaksikko ei ota, viimeisten viikkojen harjoitteluunkin on vuosien aikana löytynyt toimiva sapluuna.

– Matilla on takanaan erittäin onnistunut syksy ja onnistuneet Rukan, Lillehammerin ja Davosin maailmancupit. Hän tietää itse, että on sellaisessa kunnossa, että hän pystyy voittamaan. Olympialaisia ajatellen Matille riittää paikan päällä 1–2 täsmäharjoitusta, että lopullisen vireen saa esiin. Nyt pitää vaan välttää ylirasitusta, ettei tule sairastumisia, Roponen miettii.

Davosin kilpailussa Heikkinen kaipasi vielä hieman lisää terävyyttä. Hän tietää kunnon hioutuvan palautumisen ja tulevien kisojen kautta. Onko mitään, minkä toivoisit olevan toisin?

– Toivo ei hirveästi auta, mutta mitään en tässä vaiheessa tekisi toisin. Maltti on valttia. Tiedän, että palkintopallille on mahdollisuus, Heikkinen sanoo hymyillen.

Myös Roponen sanoo, että fyysisesti ja henkisesti ajateltuna mikään ei voisi olla paremmin. Ainoastaan palkintopallisija olisi ollut vielä piste iin päälle.

– Itseluottamuksen kannalta hiihto Davosissa oli riittävä, Roponen sanoo tyytyväisenä.

- Heidi Lehikoinen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri