KU Rollerski 550x90px

Strandvall loukkaantui leirillä, palaa Suomeen pikaisesti

Nyt Matias Strandvallin on laitettava peukut pystyyn nopean toipumisen johdosta. Kuva: Hevoskuuri.fi

Nyt Matias Strandvallin on laitettava peukut pystyyn nopean toipumisen johdosta. Kuva: Hevoskuuri.fi

Maajoukkuehiihtäjä Matias Strandvall loukkasi kylkensä Livignon leirillä. Tuleva kivaviikonloppu Asiagossa jää väliin kylkivamman takia. Vamman vaikutusta miehen kauteen ei tiedetä ennen Suomessa tehtäviä jatkotutkimuksia.

Matias Strandvall oli matkalla hiihtoladulle, kun onnettomuus tapahtui. Monot jalassa kävellyt, suksiaan ja sauvojaan kantanut Strandvall liukastui tiellä.

- Tie oli suurimmaksi osaksi sulana, mutta oli siinä näköjään jotain jäätäkin, Strandvall kertoo.

Paikallisessa sairaalassa miehestä otettiin röntgen-kuvat, joiden mukaan kylkiluussa on murtuma.

- Mun mielestä ne kuvat eivät näyttäneet mitenkään vaarallisilta, siis että olisi ollut mitenkään isosti poikki, mutta kahdeksannessa kylkiluussa vasemmalla puolella on hiusmurtuma. Silti sattuu. Vaikka lääkitys on päällä, niin kipu kovenee koko ajan, Strandvall kertoo.

Mies uskoo, että diagnoosi tarkentuu kotona, kun hän pääsee puhumaan suomalaisen asiantuntijan kanssa.

- Kotona pitää päästä heti lääkäriin, että tutkitaan kunnolla ja saan omalla äidinkielelläni kuulla, mikä on todellinen ongelma. Tässä vaiheessa toipumisajasta ei ole mitään tietoa.

- Kyllä minua kiinnostaa tässä eniten, että mitä minä voin tehdä ja milloin voin kilpailla seuraavan kerran. Kukaan ei osaa vielä yhtään arvioida. Tämä on vähän sellainen vamma, ettei paranemista voi itse mitenkään nopeuttaa.

Strandvall lähtee Livignosta kotiin Suomeen keskiviikkona.

- Hyvä päästä pois täältä. Kotona pystyn ottamaan rauhallisemmin ja olemaan paikallaan, ja ehkä saan ajatukset vähäksi aikaa pois hiihdosta. Täällä on vaikeaa, kun jätkät menee lenkille ja itse ei voi.

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri