KU Rollerski 550x90px

Suomen universiadiurakka päätökseen Trentinossa

Heikki Korpela. Kuva: Milla Vahtila

Heikki Korpela. Kuva: Milla Vahtila

Miesten 30 km:n perinteisen hiihtotavan kilpailu päätti suomalaisten esitykset Trentinon talviuniversiadeissa. Viimeiseen kisaan saatiin vielä varsin hyviä suorituksia. Suomalaisten ykköstykiksi kisojen aikana noussut Heikki Korpela taisteli itsensä kymppisakkiin sijalle 10.

Korpelan vanavedessä sijalle 12 hiihti kisojen parhaan hiihtonsa tehnyt Aku Nikander. Venäjä otti kisasta kolmoisvoiton Vladislav Skobelevin johdolla. Korpela jäi voittajasta tasan kaksi minuuttia ja Nikander kaksi minuuttia ja 17 sekuntia.

- Tänne kisoihin tullessa en olisi uskonut tällaiseen sijoitukseen. Nyt kisat ovat menneet kuitenkin niin hyvin, että odotukset nousivat vielä korkeammalle. Ihan ok hiihto kuitenkin ja täältä kisoista jäi huikea itseluottamuspiikki, Korpela mietti.

Muista suomalaisista 30 parhaan joukkoon ylsivät myös Jari Huhta (18:s) ja Juha-Matti Mikkolainen (27:s). Perttu Hyvärisen loppusijoitus oli 41. Hyvärisellä ei ollut paras mahdollinen hiihtopäivä, ja mies oli hetken aivan loppu suorituksensa jälkeen.

- Nousujohteinen kisa oli. Luisto oli ihan jäätävän hyvä, mutta itse olisi pitänyt haluta pitoa enemmän, Huhta sen sijaan kertasi.

Suomi saavutti kisoista yhteensä kahdeksan mitalia, kolme kultaa, kaksi hopeaa ja kolme pronssia.

>>Kisasivut

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri