KU Rollerski 550x90px

Suomen joukkueet Asiagon sprinttiviestiin

Aino-Kaisa Saarinen hiihtää Anne Kyllösen kanssa huomisessa sprinttiviestissä. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Aino-Kaisa Saarinen hiihtää Anne Kyllösen kanssa huomisessa sprinttiviestissä. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Maastohiihdon maailmancupissa on sunnuntaina vuorossa perinteisen sprinttiviesti. Suomen miehet lähtevät Italian Asiagossa käytävään kisaan kahdella, naiset yhdellä joukkueella.

Asiagon maailmancupissa on sunnuntaina vuorossa perinteisen sprinttiviesti. Suomen joukkueiden kokoonpanot valittiin tämän päivän sprinttikisan perusteella.

Suomi lähtee huomiseen sprinttiviestiin yhdellä naisten ja kahdella miesten joukkueella. Naisten joukkueessa hiihtävät tänään kahdeksanneksi sijoittunut Aino-Kaisa Saarinen ja toiseksi hiihtänyt Anne Kyllönen, tässä hiihtojärjestyksessä.

Miehiltä kisaan lähtee kaksi joukkuetta. Kaksikko Martti Jylhä – Sami Jauhojärvi muodostavat ensimmäisen ja Suomen miesten kakkosjoukkueen kokoonpano on Ari Luusua – Toni Ketelä.

Päävalmentaja Magnar Dalen kritisoi tämän päivän rataa. Hänen mielestään se ei täyttänyt maailmancup-osakilpailun tasovaatimuksia.

- Pidän radasta, koska se on haastava, mutta se oli väärin viimeistelty. Pitäisi tehdä tiukemmat käännökset, nyt ne oli perinteisen kisaan liian loivat ja tasatyöntäjät pääsivät vauhtiin. Ei maailmancup-osakilpailussa pitäisi olla tällaista. FIS:n olisi pitänyt vaatia radan muokkaamista paremmin maailmancupiin sopivaksi, Dalen kritisoi.

Päävalmentaja kuitenkin antaa kiitosta kisan vastaavalle TD:lle, suomalaiselle Annmari Viljanmaalle ja korostaa, että hänen toimissaan ei ole mitään moitittavaa.

- Täällä on todella hyvä tekninen delegaatti. Viljanmaa tekee todella hyvää työtä. Tämä on syvempi ongelma.

Dalen kertoo, että radan ominaispiirteiden takia suomalaiset lähtevät huomenna todennäköisesti ladulla luistelusuksilla, joista saa lisäapua mutkissa, vaikka kisa perinteisellä hiihdetäänkin.

- Luistelusuksilla saadaan mutkaan enemmän vauhtia. Niillä on nopeampi mennä näissä olosuhteissa.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri