KU Rollerski 550x90px

Muutoksia Oberhofin ohjelmaan

Oberhofin kisajärjestäjät eivät saaneet levitettyä kuin 1,5 kilometrin lenkin Tour de Skin avauskilpailuja varten. Kuva: Hemmersbach/NordicFocus

Oberhofin kisajärjestäjät eivät saaneet levitettyä kuin 1,5 kilometrin lenkin Tour de Skin avauskilpailuja varten. Kuva: Hemmersbach/NordicFocus

Lumipula pakottaa järjestäjät muuttamaan maastohiihdon Tour de Ski -kiertueen ohjelmaa ja kilpailureittejä. Lauantaina Oberhofissa hiihdetään normaalisti miesten ja naisten prologit, mutta 1 500-metriseksi lyhennetyllä radalla.

Sunnuntaina ohjelmassa olleet takaa-ajomatkat on vaihdettu miesten ja naisten sprinteiksi. Alun perin ohjelmassa piti olla naisten 9 kilometrin takaa-ajokilpailu ja miesten 15 kilometrin takaa-ajo.

Dalen pitää Oberhofin ohjelmanmuutosta järkevänä

 

Suomen hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Magnar Dalen pitää Tour de Skin kisaohjelman muutosta viisaana. Oberhofin lumipula estää takaa-ajokilpailut sunnuntaina, ja ne on vaihdettu sprinttiin. Myös kilpailureitti on lyhentynyt 1 500 metriin.

– Päätös on järkevä, koska lumitilanne on niin huono, Dalen kommentoi järjestäjien päätöstä.

Järjestäjien mukaan kiertueen seuraavat kilpailut hiihdetään normaalisti. Dalen odotti, että Lenzerheiden sprintit olisi tässä tilanteessa korvattu takaa-ajolähdöillä.

– Odotan edelleen lisätietoja, mutta ei tämäkään ohjelma haittaisi omia ehdotuksiani olympiavalitsijoille.

– Minulla on jo varsin hyvä kuva olympiajoukkueesta. Miesten sprintti taitaa olla valintojen kannalta haastavin laji.

Kiertueen toisen kilpailun Lenzerheiden lumitilanne on hyvä.

(STT)

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri