KU Rollerski 550x90px

Muutoksista suivaantunut Kowalczyk näpäytti hiihtopäättäjiä

Muutoksista suivaantunut Kowalczyk näpäytti hiihtopäättäjiä. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Muutoksista suivaantunut Kowalczyk näpäytti hiihtopäättäjiä. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Maastohiihdon Tour de Ski -kiertueen nelinkertainen voittaja Justyna Kowalczyk näpäytti perjantaina Kansainvälistä hiihtoliittoa ja kiertueen järjestäjiä. Puolalaista mestarihiihtäjää ärsyttää se, että kiertueen ohjelmaa rukattiin lumipulan takia vielä luistelupainotteisemmaksi kuin se ennestään oli.

– Viisi kisaa vapaalla, kaksi perinteisellä on minulle iso vitsi. Päätän vasta aamulla, starttaanko ollenkaan, Kowalczyk puuskahti kiertueen tiedotustilaisuudessa perjantaina Oberhofissa.

Todennäköistä on, että Kowalczyk kilpailee lauantaina alkavalla kiertueella, mutta hänen voittomahdollisuutensa heikkenivät ratkaisevasti. Kisahistorian ensimmäinen norjalaisvoitto näyttää todennäköiseltä.

Oberhofin ampumahiihtostadion oli perjantaina hämärän tullen lohduton näky. Lumen sijasta joka puolella oli kuraa, ja järjestäjät ovat saaneet kuntoon vain 1,5 kilometrin ladun. Siksi sunnuntaina hiihdettäväksi aiotut perinteisen hiihtotavan takaa-ajot vaihtuivat vapaan hiihtotavan sprinteiksi.

Suomalaisten kokeneimpiin Tour-hiihtäjiin kuuluva Aino-Kaisa Saarinen kuvasi kiertueen muuttuneen Tour de Skistä Tour de Skateksi, kun vapaa hiihtotapa jyllää. Hollolalainen ei silti joutunut miettimään, osallistuako vai ei.

– Ennen joulua jokainen startti teki hyvää. Odotan täältä sitä, että pystyn henkilökohtaisissa kisoissa samaan kuin joukkuekisoissa, Saarinen ennakoi.

Juuri ennen joulua hän voitti Anne Kyllösen kanssa Asiagossa pariviestin. Se toi Saariselle vahvan lisän itseluottamukseen.

Suomella on kiertueella seitsemän naisen ja viiden miehen joukkue. Sprinttipainotus sopii hyvin ainakin neljää starttia suunnittelevalle sprintteri Anssi Pentsiselle ja kolmen kisan jälkeen kotiin suuntaavalle Riikka Sarasoja-Liljalle.

– Ei voi ainakaan valittaa, Sarasoja-Lilja sanoi.

Matti Heikkinen suhtautui lajimuutoksiin tyynesti, ainakin päivän niitä punnittuaan.

– Tourilla on tottunut siihen, että joutuu hiihtämään sellaisiakin matkoja, joista ei tykkää.

STT–KAIJA YLINIEMI

(STT)

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri