KU Rollerski 550x90px

Jacobsen säilytti johtonsa -Kyllönen nousi kolmanneksi

Anne Kyllönen. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Anne Kyllönen. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Tour de Skin viiden osakilpailu oli 15 kilometrin takaa-ajo Cortina-Toblachissa. Kisa oli melkoinen Norja-Suomi-maaottelu. Kisan voitti Astrid Jacobsen, Therese Johaug sijoittui toiseksi. Seuraavat kolme sijaa täytti suomalaisnaiset.

 

Anne Kyllönen sijoittui takaa-ajossa kolmanneksi 1.12,2 kisan voittajalle hävinneenä.

- Alusta asti lähdin pitämään vauhtia yllä. Pyysin siinä Aikulta (Aino-Kaisa Saarinen) peesiä alussa ja myöhemmin pystyin tekemään Kertunkin kanssa yhteistyötä. Alkumatkasta peesiapu oli tärkeää, mutta kun takaa tuli vauhdilla iso porukka, oli pakko pitää vauhtia yllä, olisi sitä peesiapua tarvinnut enemmänkin. Suksi toimi tänään hyvin, iso kiitos koko joukkueelle..

- Innolla lähden huomiseen, tyylin ja matkan pitäisi ainakin minulle sopia hyvin, Kyllönen nauraa.

Toisena ladulle startannut (Tour de Skin kokonaiskisassa toisena ollut Ingvild Østberg jätti kiertueen kesken) Kerttu Niskanen sijoittui takaa-ajossa neljänneksi. Kisan aikana Niskasella ilmeni ongelmia kaluston kanssa.

- En tiedä, mikä siteessä oli, mutta se naksui aivan alusta saakka. Aina alamäessä laitoin sen uudelleen kiinni. En tiedä oli lunta välillä, mutta side nousi aina holvista. Huusin huollolle, että mitä teen, mutta päätettiin, että en vaihda suksea ja luotettiin siihen, että suksi pysyy kiinni. Pientä jännitystä oli koko kisan ajan, kun se side piti ääntä, mutta ei se suoritukseen vaikuttanut, Niskanen kertoo.

Niskasen mukaan perjantain suoritus oli hyvin lähellä hänen tavanomaista vapaan hiihtoa.

- Ihan ok vapaan kisa. Huomenna on kyllä mukavaa päästä hiihtämään perinteistä väliaikalähdöllä.

Kisaan numerolla 12 startannut Krista Lähteenmäki teki vahvan nousun ja ylitti maalilinjan viidentenä.

- Aivan mahtavaa, että sain onnistumisen. Neljä ensimmäistä kisaa on mennyt alakanttiin. Mulla oli valtavasti peesiapua, iso kiitos koko porukalla vuorovedosta, noin hyvä suoritus oli mahdollista, kun yhdessä tehtiin töitä. Toivottavasti palaudun hyvin, eikä selkä mene jumiin. Huomenna on yksi mun lempimatkoista.

Alkumatkasta Kyllösen kanssa vuorovedolla hiihtänyt Aino-Kaisa Saarinen sijoittui yhdeksänneksi.

- Yritin lähteä hiihtämään suurin piirtein kolmea tasaisen kovaa kierrosta, mutta lopussa alkoi painamaan, enkä päässyt enää porukan mukaan. Taistelin minkä pystyin.

Launtain kisa hiihdetään viime vuoden MM-kisoistakiin tutun Val di Fiemmen laduilla.

- Hyvin tässä ehtii palautua ja onneksi Fiemmeen on lyhyt matka. Nyt uutta matoa koukkuun, mielenkiinnolla odotan millainen sää tulee ja uskon, että pertsalla pystyn taas lyömään kovaa.

Riitta-Liisa Roponen sijoittui perjantaina 16:nneksi.

 

>>Tulokset

(STT) - Hevoskuuri -Maastohiihdon tiedotus

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast


ulvang banneri