KU Rollerski 550x90px

Sundby vankisti Tourin johtoaan -Nousiainen yhdeksäs

Martin Johnsrud Sundby. Fegelhauer/NordicFocus

Martin Johnsrud Sundby. Fegelhauer/NordicFocus

Norjan Martin Johnsrud Sundby vankisti johtoaan Tour de Skissä. Päivän etappina miehet hiihtivät vapaalla hiihtotavalla 35 kilometrin takaa-ajokilpailun. Ville Nousiainen kiri hienosti yhdeksänneksi. Lari Lehtonen oli 18:s, Sami Jauhojärvi 33:s ja Matti Heikkinen 49:s.

Ville Nousiainen on hiihtänyt kansainvälisessä seurassa kymmenen parhaan joukkoon ensi kertaa lähes kolmeen vuoteen. Nousiainen oli tänään yhdeksäs Tour de Ski -kiertueen 35 kilometrin takaa-ajossa Italiassa.

Edellisen kerran kouvolalainen oli yhtä hyvällä sijalla maaliskuussa 2011 Oslon MM-laduilla, joilla hän hiihti 15 kilometrillä kahdeksanneksi.

Nousiainen sai Toblachissa kroppansa kisavireeseen, kun sai hiihdettyä rauhallisesti puolitoista tuntia ennen kisaa. Nousiainen hakee silti parempaa, sillä huippuisku on haussa Sotshin olympialaisiin. Nousiainen todennäköisesti varmisti olympiapaikan tämän päivän hiihdollaan.

– On itselle sellainen rauha, että tietää pystyvänsä hiihtämään lujaa, Nousiainen kertasi.

Lari Lehtonen oli pettynyt, koska ei pystynyt ottamaan kunnon sijaa. Hän oli vielä kilometri ennen maalia Nousiaisen sijalla, mutta sitten voimat loppuivat.

– Vieläkään ei ollut miestä hiihtämään kymppisakkiin, 18:nneksi sijoittunut Lehtonen harmitteli, kun ei pystynyt saamaan palkintoa hyvästä hiihdosta.

Sami Jauhojärvi hiihti 33:nneksi ja totaalisesti uupunut Matti Heikkinen 49:nneksi. Heikkinen sanoi olevansa maalissa "aivan pihalla" .

Kiertueen johdossa jatkaa Norjan Martin Johnsrud Sundby, Hän hiihti yksinään kisan alusta loppuun, kun muista ei ollut kiinniottajiksi. 

>>Tulokset

(STT) -Maastohiihdon tiedote -Hevoskuuri

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri