KU Rollerski 550x90px

Yhdeksäs sija toi rauhan Nousiaiselle

Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Lehtosen hyvä hiihto meni pilalle viimeisellä kilometrillä.

Ville Nousiainen antoi perjantaina Olympiakomitealle näytön, joka sinetöi hänen paikkansa Sotshin olympiajoukkueessa. Komiteaa enemmän Nousiaisen omaa mieltä rauhoitti, kun hän pystyi pitkästä aikaa hiihtämään kymmenen parhaan joukkoon kansainvälisessä seurassa.

– Pitää vielä keskittyä ja tehdä oikeita asioita, jotta saa huippuiskun Sotshiin. Nyt tuli itselle rauha, että pystyy hiihtämään lujaa, Toblachissa yhdeksänneksi hiihtänyt Nousiainen kertasi.

Hän oli edellisen kerran kymppisakissa vuoden 2011 MM-laduilla Oslossa. Silloin 15 kilometriltä heltisi kahdeksas sija.

Nousiainen kuvasi olleensa aamulla vielä jumissa, mutta puolentoista tunnin rauhallinen hiihtely aamupäivällä verrytti paikat. Hän perusti hyvän hiihdon lähtemällä myös rauhassa liikkeelle.

– Annoin muutaman kaverin ampaista siitä kuin Nato-ohjus eteen, ja hetken päästä me saimme heidät isolla porukalla kiinni, ja sitten homma rauhoittui, Nousiainen kertoi.

Hän hiihti 35 kilometriä samaa vauhtia Norjan hiihtotähden Petter Northugin kanssa. Suunnilleen samassa vauhdissa oli myös Lari Lehtonen, joka vielä kilometri ennen maalia oli yhdeksäntenä hyvävoimaisen näköisenä. Sen jälkeen tuli noutaja, ja Lehtonen putosi 18:nneksi.

– Olen pettynyt, kun ei vieläkään ole miestä hiihtää kymppisakkiin. Aina se sijoitus painuu, Lehtonen sanoi mieli tyhjänä.

"Tyypillistä Heikkistä"

Lehtosta rajummin kisassa katkesi Matti Heikkinen, joka tuli uupuneena maaliin 49. sijalla. Vain kaksi päivää aiemmin hän taisteli voitosta Lenzerheidessa.

– Tyypillistä Heikkistä. Nyt on kyllä vähän pihalla, Heikkinen sanoi.

Hän arvioi, että toipuminen kestää päiviä tai viikkoja. Ensimmäinen tie toipumiseen oli energian tankkaus kroppaan.

Matkalla Cortinasta Toblachiin viimeiset kilometrit olivat hänelle pitkiä, kun elimistö ja etenkään jalat eivät toimineet.
– Oli kyllä karmea reissu, Heikkinen huokaisi.

Sami Jauhojärvi sanoi, että 33. sijan tuonut hiihto "olisi voinut mennä huonomminkin".


STT–KAIJA YLINIEMI

(STT)

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri