CHXL 550x90px webbanneri

Flunssainen Kyllönen jättää Nove Meston väliin

Anne Kyllönen joutuu jättämään Nove Meston kilpailut väliin flunssan takia. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Anne Kyllönen joutuu jättämään Nove Meston kilpailut väliin flunssan takia. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Anne Kyllönen jättää maailmancupin Nove Meston sprinttiviikonlopun jälkeen sairastumisen takia. Urheilija epäilee vilustuttaneensa itsensä Tour de Skin viimeisen viikonlopun vesisateessa. Nyt nainen osallistuu kisaviikonloppuun televisiota katsomalla.

Maastohiihdon maailmancupissa hiihdetään lauantaina vapaan sprintti ja sunnuntaina perinteisen sprinttiviestit. Anne Kyllönen jättää kisaviikonlopun väliin vilustumisen takia.

- Tavallista flunssaa ja ärtynyt keuhkoputki. Palellutin itseni lauantain kisan jälkeen, olin ihan jäässä, Kyllönen viittaa Tour de Skin vesisateessa hiihdettyyn perinteisen viiden kilometrin etappiin.

- Mä joudun aina pakkolepoon, muuten tätä ei naista ei saa pysähtymään.

Alkuviikon rauhallisesti ottanut Kyllönen kävi keskiviikkona lääkärissä, jonka mukaan Kyllönen voi vointinsa mukaan liikkua, mutta keuhkoputki pitää saada rauhoittumaan.

- Jotain rauhallista kävelyä on luvassa. Ehkä jopa hiukan hiihtoakin, mutta ei mitään varsinaista lenkkiä, vaan ulkoilua matalilla sykkeillä. Nyt on tärkeää levätä ja saada keuhkoputki rauhoittumaan, ettei tule jälkitauteja eikä pitkity sairastelu yhtään.

Kyllönen toivoo tervehtyvänsä mahdollisimman hyvään kisakuntoon jo seuraavan viikonlopun SM-kisoihin Vantaalle.

Kisaviikonlopun väliin jättäminen on järkevää ja pakollista, mutta urheilijalle silti raskas valinta.

- Harmittaa ihan hulluna. Mutta aion ehdottomasti seurata kisat televisiosta. Nyt on muutenkin loistava penkkiurheiluviikonloppu, kun on maailmancup, Suomen Cup ja mäkihypyssä lentomäki.

Kyllönen naureskelee, että televisiosta kisojen seuraaminen voi toki hiukan hankaloittaa keuhkoputken rauhoittamista turhalta ärsytykseltä.

- Arvaa vaan pysynkö sohvalla hiljaa ja paikallaan. Jos on kisassa tiukkoja tilanteita, niin varmasti huudan. Luulen, että ne kuulee ja kuuntelee, urheilija nauraa.

- Mulla on tunteet pelissä aina. Kun katselen jälkilähetyksenä kisoja, niin huudan ohjeita jopa itselleni, että mitä pitää tehdä ja mistä mennä, Kyllönen paljastaa.

Päävalmentaja Magnar Dalen ei nimennyt Nove Mestoon hiihtäjää Kyllösen tilalle.

Nove Meston joukkue:
Riikka Sarasoja-Lilja
Mari Laukkanen
Aino-Kaisa Saarinen
Mona-Liisa Malvalehto

Anssi Pentsinen
Ari Luusua
Martti Jylhä
Matias Strandvall
Juho Mikkonen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri