CHXL 550x90px webbanneri

Haasta Itsesi Kunnolla -tapahtumat liikuttavat ympäri vuoden

Vuokatti Hiihdon lähtö. Kuva: Vuokatti Hiihto

Vuokatti Hiihdon lähtö. Kuva: Vuokatti Hiihto

Kainuun Liikunnan Haasta Itsesi Kunnolla -tapahtumat tarjoavat tänäkin vuonna sporttista hauskaa Kainuussa jokaisena vuodenaikana. Kaikille sopivien tapahtumien sarjan avaa Vuokatti Hiihto, joka tänä vuonna järjestetään 22. maaliskuuta.

Ketjun suurin tapahtuma hiihdetään tänä vuonna viimevuotisella reitillä, 60 kilometrin osalta siis yhtenä lenkkinä.

Vuokatti Hiihdon uutuuksia ovat molemmilla hiihtotavoilla taitettava 45 kilometrin hiihto sekä 18 kilometrin Ladyloppet.

- Nimensä mukaisesti naisille tarkoitetussa Ladyloppetissa panostetaan erityisesti hyvään fiilikseen hiihdon puitteissa. Ilmoittautumisissa on huonosta alkutalvesta huolimatta kasvua edelliseen vuoteen verrattuna, ja talven tulo Etelä-Suomeen vauhdittaa sitä entisestään, tapahtumapäällikkö Jukka Liuha sanoo.

Matkavalikoima on niin kattava, että jokaiselle löytyy varmasti mieluinen. Ladyloppetissa voi sujutella ilman aikaa ja nauttia tapahtuman puitteissa myös voiteluinfosta sekä hyvinvointiluennosta. 30, 45 ja 60 kilometrin matkojen lisäksi toista ääripäätä edustaa Kainuulainen Sprintti, jossa hiihdosta nautitaan 120 kilometrin verran. Kaikki matkat voi hiihtää sekä perinteisellä että vapaalla hiihtotavalla.

Viime vuonna Vuokatti Hiihdossa sivakoi 1500 hiihtäjää, tänä vuonna tavoite on 1800–2000 osallistujaa.

Keväällä juostaan, kesällä jälleen soudetaan

Lumien sulettua pistetään tossua toisen eteen Kajaani Street Runissa 17. toukokuuta. Pirteässä ja rennossa katujuoksutapahtumassa vitonen, kymppi tai puolimaraton taittuu musiikin tahtiin, sillä tapahtumalavan pääesiintyjän Antti Matikaisen lisäksi reitin varrella kuullaan useita bändejä. Tapahtumakeskus sijaitsee tällä kertaa Kaukaveden vesiliikuntakeskuksen alueella.

Legendaarinen ja suosittu Kainuun Soutu palaa ohjelmaan kahden vuoden tauon jälkeen 28. kesäkuuta. Tulevana kesänä soudetaan pitkästä aikaa Nuasjärven aalloilla, ja soutukeskuksena toimii vesiliikuntakeskus Kaukavesi. Kesän hauskimman kirkkovenesoututapahtuman reitti kulkee välillä Kajaani–Rehjan saari–Kuluntalahti–Kajaani. Kilpasarjassa matkana on 25 kilometriä, Huviretkisarjassa 22 kilometriä. Huviretkisarjassa palkitaan perinteiseen tapaan hauskin venekunta ja pidetään huilitauko Kuluntalahdessa.

Syksyllä seikkaillaan ja nautitaan Vuokatin vaaroista

Syksyllä sporttailut alkavat Suomen suurimmassa kaksipäiväisessä seikkailukilpailussa Lost In Kajaani Adventuressa 12. –13. syyskuuta. Seikkailukisan pääsarjat ovat Extremely Lost -sarja (3 hengen joukkueet) ja Lost-sarja (2 hengen joukkueet), joissa molemmissa seikkailijat taivaltavat Kainuun maita ja mantuja kahden päivän ajan. Tapahtuman uutuutena on Almost Lost -kuntosarja, jossa seikkaillaan lauantaina kaksihenkisin joukkuein noin kuuden tunnin ajan. Vuoden 2014 kilpailureitti kulkee noin 50km säteellä Kajaanista. Reitin varrella seikkailijoita odottavat vaihtelevat MTB-maastot, Kainuun vesistöjen monet mahdollisuudet, kainuulaiset vaara- ja mäntykangasmaastot sekä monipuolinen kattaus erilaisia seikkailutehtäviä.

- Tulossa on myös jälleen uusia yllätystehtäviä. Meillä on aina ollut tehtäviä, joita ei ole seikkailukisoissa aiemmin nähty. Niin tälläkin kertaa, lupaa Liuha.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki perussuunnistus- ja uimataidon omaavat yli 18-vuotiaat hyväkuntoiset henkilöt. Osallistujilta ei edellytetä aikaisempaa kiipeily- ja/tai köysilaskeutumiskokemusta.

Syksyn huipentaa 13 Vaaran Maastomaraton ja vuodesta toiseen suosittu Vuokatin Vaellus ruskamaisemissa 19. –20. syyskuuta. Kaksipäiväisen tapahtuman avaa perjantai-iltana Vaaran Valtias prologi, joka juostaan yhteislähtönä muun muassa hiihtäjien vuosikaudet käyttämällä Vaaran testijuoksun vitosen reitillä. Prologin tulosten mukaisessa järjestyksessä startataan seuraavana aamuna Suomen raskaimmalle puolimaratonille, 13 Vaaran Maastomaratonille.

Lisätietoja tapahtumista: www.haastaitsesikunnolla.fi

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri