CHXL 550x90px webbanneri

Malvalehto parhaana suomalaisena kymmenes vapaan sprintissä

Mona-Liisa Malvalehto. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Mona-Liisa Malvalehto. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Naisten finaalin voittoon hiihti Yhdysvaltain Kikkan Randall, jolle voitto oli kauden ensimmäinen maailmancupissa. Randall jätti vuodenvaihteessa Tour de Ski -kiertueen väliin ja käytti ajan harjoitteluun.

Kaikki Nove Meston vapaan sprinttiin osallistuneet suomalaiset naishiihtäjät selvitti tiensä erävaiheeseen. Mona-Liisa Malvalehto sijoittui parhaana kymmenenneksi. Malvalehto oli kisan jälkeen varsin tyytyväinen omaan suoritukseensa.

Suomalaisnaisten parhaasta suorituksesta Nove Meston vapaan sprintissä vastasi Mona-Liisa Malvalehto. Nainen sijoittui kisassa kymmenneksi. Alkuerässään nainen horjahti loppusuoralla juuri ennen maalia, mutta selvitti tiensä kahdentoista kärkeen.

- En tiedä mitä siinä tapahtui. Yhtäkkiä vaan tökkäsi. Oiskohon ollu happoja jalassa, Malvalehto mietti.

Sotshin olympiavalintojen kannalta tärkeän näytön antanut Malvalehto oli päivään kokonaisuutena tyytyväinen.

- Totta kai tavoittelen korkeammalle. Tässä on kuitenkin tasan kuukausi aikaa Sotshiin ja joka vuosi minulla on koko ajan parantunut hiihto. Toivottavasti tämä nyt riittää Sotshin näytöksi. Joulutauolla on tehty hyvää työtä, kun täällä taas finaalipaikasta taistelin.

- Toiseen mäkeen ei vaan löytynyt paukkuja. Siihen asti meni ihan ok, nousun alla en työskennellyt tarpeeksi alamäkeen ja silti hapotti ylämäkeen. Oli tämä nyt taas askel parempaan, kun pääsin jo hapoille. Oli todella tärkeä päästä hiihtämään. Nyt on tärkeä saada kovia startteja ja ihan limiitillä pitää koko ajan mennä.

Mari Laukkanen sijoittui 23:nneksi.

- Karsinta ei kyllä jättänyt hyvää makua, tein muutamia virheitä, mutta onneksi riitti erävaiheeseen, Laukkanen kertoo.

- Hiihto tuntui hyvältä, mutta rata oli kovavauhtinen: siellä oli tosi paljon kolistelua ja tila aika vähissä, ja koko ajan joutui maksimivauhtia hiihtämään. Kaikilla oli menohaluja, niin se oli puolitönimistä. Melkoista stressihiihtoa, eikä voinut hakea sitä helppoutta, Laukkanen kommentoi.

Riikka Sarasoja-Lilja sijoittui 30:nneksi. Sarasoja-Lilja pääsi kovaan erään. Vaikka nainen oli oman eränsä viimeinen, keskittyi hän päivän hiihtojensa hyviin puoliin.

- Hyvä, että pääsi tänään kilpailemaan ja vauhtia löytyi. Mun ajalla olisi tänään voitettu kaksi erää. Nyt on vaikeampi kausi takana, niin pitää poimia ne positiiviset asiat. Vielä kun saisin voimantuoton wassulla ylämäkeen kuntoon. Onneksi olympialaisiin on vielä aikaa aikaa, Sarasoja-Lilja kertoo.

- Hiihtojen jälkeen olotila on hyvä, joten kyllä sekin on ihan positiivinen juttu.

Aino-Kaisa Saarinen ei hiihtänyt vapaan sprinttiä vaan valmistautui sunnuntain sprinttiviestiin, joka hiihdetään perinteisellä.

Joukkueeseen nimetty Anne Kyllönen jätti sairastumisen takia Nove Meston kisan kokonaan väliin.

Maailmancup, sprintti (v):

Naiset, 1,3 km, finaali: 1) Kikkan Randall USA, 2) Laurien van der Graaff Sveitsi, 3) Ingvild Flugstad Östberg Norja, 4) Gaia Vuerich Italia, 5) Denise Herrmann Saksa, 6) Ida Ingemarsdotter Ruotsi.

Välierissä karsiutunut suomalainen: 10) Mona-Liisa Malvalehto.

Puolivälierissä karsiutuneet suomalaiset: 23) Mari Laukkanen, 30) Riikka Sarasoja-Lilja.

Aika-ajon parhaat: 1) Katja Visnar Slovenia 2.44,51, 2) Ingemarsdotter jäljessä 0,70 sekuntia, 3) van der Graaff –0,83, 4) Vuerich –0,94, 5) Jennie Öberg Ruotsi –1,18, 6) Östberg –1,33, ...suomalaiset: 14) Malvalehto –2,82, 16) Laukkanen –3,03, 30) Sarasoja-Lilja –5,38.

Maailmancupin kokonaistilanne 17/28 kilpailun jälkeen: 1) Therese Johaug Norja 1 002, 2) Astrid Uhrenholdt Jacobsen Norja 841, 3) Marit Björgen Norja 676, 4) Heidi Weng Norja 619, 5) Anne Kyllönen Suomi 564, 6) Krista Lähteenmäki Suomi 631, 7) Kerttu Niskanen Suomi 522, ...muut suomalaiset: 12) Aino-Kaisa Saarinen 381, 27) Riitta-Liisa Roponen 156, 51) Malvalehto 71, 72) Sarasoja-Lilja 25.

-Maastohiihdon tiedote -STT

 

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri