CHXL 550x90px webbanneri

Toipilaiden olympianäytöiltä uhkaa loppua aika

Anssi Pentsinen. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Anssi Pentsinen. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Olympianäyttöjen tiimalasi uhkaa valua tyhjiin maastohiihtäjä Anssi Pentsisellä ja Matias Strandvallilla. Vuodenvaihteen Tour de Ski -kiertueella selkäänsä loukannut Pentsinen oli lauantaina 28:s Nove Meston maailmancup-sprintissä. Joulukuussa kylkiluunsa murtanut Strandvall karsiutui jo aika-ajossa.

Pentsinen sai noidannuoleksi osoittautuneen selkävaivansa kuntoon akupunktiolla ja kiropraktiikalla. Vamma kasasi silti ongelmia Pentsiselle, jota haittasi jo joulukuun vuoristoleirillä iskenyt väsymys.

– Viimeinen kuukausi on ollut kohtalaisen huono, enkä ole saanut tehtyä kunnon harjoituksia. Olen taistellut koko ajan aikaa vastaan, Pentsinen kertoi puhelimitse STT:lle.

Nove Meston aika-ajohiihtoonsa hän oli tyytyväinen ja arveli kisan olleen kunnon mukainen.

– Minun tehtäväni ei ole arvioida näyttöjä Sotshiin. On elettävä päivä kerrallaan. Loppukaudesta on hyviä kisoja jäljellä muitakin, Pentsinen sanoi.

Kylkikipuunsa lääkettä saanut Strandvall kertoi, ettei kipu vaivannut kisassa. Hiihto oli samanlaista kuin koko kauden.

– On tuntunut koko kauden, että olen kehittynyt, mutta en ole päässyt näyttämään sitä. Aika-ajovaihde on jäänyt varjoon, Strandvall sanoi.

Nove Meston kisan alla hän ei pystynyt tekemään yhtään tehoharjoitusta kylkivamman takia. Se saattoi kostautua, kun jatkopaikan vaatimaa hiihtotehoa ei löytynyt.

(STT)

 

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri