KU Swix Pro 550x90px

Kuukausi Salpausselän kisoihin - Maailmancupin kisaladut jo nyt hiihtokunnossa

Lahden ladut ovat jo valmiina odottamassa hiihtäjiä Salpausselän kisoihin. Kuva parin vuoden takaisista kisoista. Kuva: Laiho/NordicFocus

Lahden ladut ovat jo valmiina odottamassa hiihtäjiä Salpausselän kisoihin. Kuva parin vuoden takaisista kisoista. Kuva: Laiho/NordicFocus

Vähäluminen alkutalvi ei ole aiheuttanut ylimääräistä päänvaivaa Salpausselän kisojen järjestelyiden kannalta. Maailmancupin kisaladut ovat käytännössä jo nyt hiihtokunnossa.

Salpausselällä helmi-maaliskuun taitteessa hiihdettävien naisten 10 km:n, miesten 15 km:n, yhdistetyn 10 km:n ja sprinttien latureitit ovat viimeistelyjä vaille valmiita kisakäyttöön - jo kuukautta ennen H-hetkeä. - Kaupungin liikuntatoimi on hoitanut kiitettävästi Urheilukeskuksen alueen lumettamisen ja hyödyntänyt hienosti viime viikkojen pakkaset, kertoo kisojen kilpailukoordinaattori Jarkko Laine.

- Kisaladut ovatkin jo nyt kovassa käytössä. Alue on pullollaan kaupunkilaisia ja myös muita kuntohiihtäjiä aamusta iltaan.

Salpausselän kisojen kilpailureitit sijaitsevat viime vuotiseen tapaan aivan Hiihtostadionin välittömässä läheisyydessä.

- Pisin käytettävä lenkki on viisi kilometriä, joka koostuu kahdesta noin 2,5 kilometrin lenkistä. Näistä toinen suuntautuu Teivaan mäelle Vesijärven rantaan ja toinen kiertää hyppyrimäkien taakse ja palaa stadionille intiaanikukkulan kautta. Reitille kuljetaan stadionin kautta, joten esimerkiksi sunnuntain kilpailuissamme hiihtäjät nähdään stadionilla käytännössä 2,5 km välein.

Salpausselän kisoihin ilmoittautunut ennakkoon 25 maata.

Salpausselän kisoissa nähdään totutun verran ulkomaalaisia joukkueita, kun kisoihin ennakkoilmoittautui 25 maan urheilijat.

- FIS:n sääntöjen mukaan joukkueiden tulisi ilmoittaa osallistumisestaan sekä urheilijoiden lukumäärät kuusi viikkoa ennen ensimmäistä kilpailua. Edelleen joukkueiden tulee ilmoittaa osallistuvien urheilijoiden nimet kisajärjestäjälle 10 päivää ennen ensimmäistä kilpailua, selvittää kilpailukoordinaattori Jarkko Laine kilpailusääntöjä.

- Käytännössä asetetut takarajat eivät estä myöhäisiä ilmoittautumisia, mikä ei tietysti meidän kannaltamme ole hyvä asia, kun varaamme joukkueille majoituksia tai huoltotiloja. Meiltä puuttuu vielä jopa muutaman ison mäkimaan ilmoittautuminen, vaikka toki tiedämme näiden olevan tulossa. Ehkäpä Sotshin olympiajärjestelyt aiheuttavat ylimääräistä vipinää myös liittojen toimistoissa, Laine jatkaa.

Salpausselän kisatoimistolle saapuneiden ilmoittautumisten mukaan kisoissa nähdään urheilijoita seuraavista maista:

Australia, Espanja, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Japani, Kanada, Kazakhstan, Korea, Liechtenstain, Luxemburg, Norja, Puola, Ranska, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Sveitsi, Tsekki, Ukraina, USA, Venäjä, Viro

Ensimmäiset nimilistat julkaistaan 18.2. - Odotettavissa on, että meillä nähdään kaikki mäkihypyn, yhdistetyn ja maastohiihdon olympiamitalistit, Laine päättää.

>> Salpausselän kisat

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit