KU Rollerski 550x90px

Päämatkaltaan palasi kolme vaisua miestä

Sami Jauhojärvi hiihti toiseksi parhaana suomalaisena 17:nneksi päämatkallaan, mikä ei luonnollisesti miestä tyydyttänyt. Kuva: NordicFocus

Sami Jauhojärvi hiihti toiseksi parhaana suomalaisena 17:nneksi päämatkallaan, mikä ei luonnollisesti miestä tyydyttänyt. Kuva: NordicFocus

Sami Jauhojärvi, Matti Heikkinen ja Ville Nousiainen hiihtivät perjantaina pääkilpailunsa Sotshin olympialaduilla, mutta 15 kilometrin kisasta heillekin jäi päällimmäiseksi Iivo Niskasen onnistuminen. Omat tunnelmat olivat toista maata.

Jauhojärvi hiihti nousujohteisesti, mutta 17. sija oli paljon vähemmän kuin Jauhojärvi itseltään odotti vielä tammikuussa.

– En osaa sanoa, miksei kulje, mutta ei vain lähde. 2,5 viimeistä kilometriä olivat ihan ok, mutta muuten ei ollut sen tasoista, millaista sen pitäisi olla tämän tasoisessa kilpailussa, Jauhojärvi sanoi ja pelkäsi putoavansa viestijoukkueesta.

– Mitään ei ole enää tehtävissä. On vain odotettava ja katsottava, mitä tulee.

Olympialaisten aattona sairastellut Matti Heikkinen hävisi Jauhojärvelle kolmisen sekuntia ja oli 20:s. Äärimmäinen pettymys kiteytyi tyhjään oloon.

– Kaikki on ollut pelissä, ja tulos on tässä, tilitti Heikkinen. Hän voitti samalla matkalla MM-kultaa kolme vuotta sitten.

Hän ei halunnut paeta sairastelun taakse vaan muistutti urheilussa tulevan ylä- ja alamäkiä.

– Kaikki vetävät riskirajoilla, ja jos tulee sairasteluja, niin that's it.

Heikkinen iloitsi siitä, että viesti on vielä edessä. Siinä on saumat onnistua.

Ville Nousiainen oli 28:s lähes kaksi ja puoli minuuttia kärjelle jääneenä.

– Se oli huono kisa aika lailla alusta lähtien, Nousiainen sanoi.

(STT)

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri