KU Rollerski 550x90px

Kallan kohtaaminen loppukirissä arveluttaa Lähteenmäkeä

Krista Lähteenmäki. Kuva: NordicFocus

Krista Lähteenmäki. Kuva: NordicFocus

Suomen viestimitali vaatii kaikkien neljän hiihtäjän onnistumisen.

Naisten viestijoukkueen ankkuri Krista Lähteenmäki toivoo, ettei joudu Sotshin olympiaviestissä loppukiritaisteluun Ruotsin Charlotte Kallan kanssa.

– Jos lähdetään yhtä aikaa matkaan, niin kyllä se itselle varmaan kylmää kyytiä on, Lähteenmäki arvioi kaksi mitalia Sotshissa voittanutta Kallaa.

Lähteenmäki ei ole aiemmin kohdannut Kallaa tai Marit Björgeniä viestin loppukirissä. Hiihtouransa ainoasta viestin loppumetrien taistelusta Lähteenmäellä on vyöllä paremmuus Norjan Ingvild Flugstad Östbergistä, joka ei ole nyt joukkueessa.

Suomen saumat mitaliin rakentuvat neljän naisen onnistumisen varaan. Yhdelläkään ei ole varaa epäonnistua, jos Anne Kyllönen, Aino-Kaisa Saarinen, Kerttu Niskanen ja Lähteenmäki aikovat haastaa supersuosikki Norjan ja vahvan Ruotsin taistelussa kirkkaimmasta mitalista. Muita mitaliehdokkaita ovat Saksa ja Yhdysvallat.

Norja on hallitseva olympiavoittaja, joka on Vancouverin kisojen jälkeen voittanut naisten 4x5 kilometrin viestin aina, on sitten ollut kyse arvokisoista tai maailmancupista. Norja kisaa joukkueella Heidi Weng, Therese Johaug, Astrid Uhrenholdt Jacobsen ja Björgen.

Kyllönen varoo Fesseliä

Viesti hiihdetään helpommilla radoilla kuin henkilökohtaiset kilpailut. Se auttaa Suomea vapaan hiihtotavan osuuksilla, mutta kääntyy päävalmentaja Magnar Dalenin mielestä Suomea vastaan viestin alussa, perinteisen hiihtotavan osuuksilla.

Kyllönen avasi viestin myös vuosi sitten MM-laduilla, mutta kolaroi Saksan Nicole Fesselin kanssa. Fesseliä Kyllönen joutuu varomaan lauantainakin.

– En aio taistella hänen kanssaan samasta ladusta, Kyllönen naurahti. Hänen tavoitteenaan on päästä hyviin asemiin jo ensimmäisessä mutkassa.

Kakkososuudella hiihtävä Saarinen on ollut Sotshissa huippuvedossa ja uskoo pystyvänsä karkaamaan muilta, jos pääsee hyvissä asemissa ladulle.

Pikkuveli Iivon nelossija innosti ja harmitti Kerttu Niskasta. Hän uskoo, että niukat tappiot kääntyvät suomalaisten eduksi.

– Meillä on hyvä nelikko, tuolla on hyvä lähteä taistelemaan, Niskanen sanoi.

Hän sai osakseen vapaan hiihtotavan osuuden, koska oli neljästä naisesta paras joulukuussa Davosin kisassa (viides). Ankkurin paikka lankesi Lähteenmäelle, koska Dalen luottaa hänen voittajan ominaisuuksiinsa.

Viime talven MM-kisat pilasivat Suomen naisten mitaliputken

Suomen arvokisasijoitukset naisten 4x5 kilometrin hiihtoviestissä päävalmentaja Magnar Dalenin aikakaudella:

MM-2007, Sapporo:
Kultaa: Virpi Kuitunen, Aino-Kaisa Saarinen, Riitta-Liisa Roponen, Pirjo Manninen.

MM-2009, Liberec:
Kultaa: Pirjo Muranen, Virpi Kuitunen, Riitta-Liisa Roponen, Aino-Kaisa Saarinen.

Olympialaiset 2010, Vancouver:
Pronssia: Pirjo Muranen, Virpi Kuitunen, Riitta-Liisa Roponen, Aino-Kaisa Saarinen.

MM-2011, Oslo:
Pronssia: Pirjo Muranen, Aino-Kaisa Saarinen, Riitta-Liisa Roponen, Krista Lähteenmäki.

MM-2013, Val di Fiemme:
Viides: Anne Kyllönen, Kerttu Niskanen, Riitta-Liisa Roponen, Riikka Sarasoja-Lilja.

STT–KAIJA YLINIEMI

(STT)


 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri