KU Rollerski 550x90px

Legkov ja Vylegžanin Venäjän viestijoukkueeseen

15 kilometriä jäi Aleksandr Legkovilta väliin, mutta Venäjän viestijoukkueeseen hän mahtuu. Kuva: NordicFocus

15 kilometriä jäi Aleksandr Legkovilta väliin, mutta Venäjän viestijoukkueeseen hän mahtuu. Kuva: NordicFocus

Venäjä on nimennyt joukkuueensa Sotshin olympialaisten miesten sunnuntaiseen 4 x 10 kilometrin viestiin, mutta ei ole kertonut vielä hiihtojärjestystä. Viidentoista kilometrin kisasta puuttuneet Aleksandr Legkov ja Maksim Vylegžanin mahtuvat tällä kertaa joukkueeseen.

Valinnoista kertoi Sbornaja Rossii -sivustolla perjantaina Venäjän maajoukkueen normaalimatkojen valmentaja Oleg Perevozšikov. Virallinen lähtölista ei ole vielä ilmestynyt.

Kaksi muuta venäläishiihtäjää "suureen viestiin", kuten kilpailua venäläismediassa nimitetään, ovat Dmitri Japarov ja Aleksandr Bessmertnyh. Bessmertnyh oli viidellätoista kilometrillä paras venäläinen sijoittumalla seitsemänneksi. Japarov oli samassa kisassa toiseksi paras isäntämaan edustaja sijalla 16.

Vylegžaninin ja Legkovin poisjääntiä 15 kilometriltä ihmeteltiin ulkomailla; muun muassa Norjassa sitä pidettiin suoranaisena lahjana muille maille. Legkovin henkilökohtainen valmentaja Reto Burgermaister vastasi tuolloin uutistoimisto Itar-Tassin kysymykseen, miksi Legkov ei ole mukana kisassa, että kysymys pitää suunnata Venäjän hiihdon päävalmentajalle. Länsimaiden medioissa on uutisoitu jo pidemmän aikaa, että Legkovin ja päävalmentaja Välben välit eivät ole parhaat mahdolliset. Välbe on myös Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja.

Samassa Itar-Tassin jutussa Burgermaister kertoi myös, että hänen toinen valmennettavansa Ilja Tšernusov valmistautuu jo 50 kilometrin hiihtoon. Kisojen päätöspäivänä hiihdettävän matkan joukkuevalinnoista ei ole Venäjän valmennusjohdon puolelta kerrottu vielä mitään virallista.

Lähde: Team-Russia2014.ru, itar-tass.com

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri