KU Rollerski 550x90px

Niskanen ja Jauhojärvi olympiakultaan!

Sami Jauhojärvi ankkuroi Suomen pariviestin olympiakultaan. Kuva: NordicFocus

Sami Jauhojärvi ankkuroi Suomen pariviestin olympiakultaan. Kuva: NordicFocus

Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi hiihtivät pariviestin olympiakultaan! Niskanen ja Jauhojärvi tekivät sellaisen tempun, jota Suomen hiihto on niin pitkään odottanut!

Jauhojärvi jätti ankkuriosuudella kaikki muut joukkueet taakseen ja toi Suomen olympiavoittoon uskomattoman kilpailun jälkeen. Hopeaa sai Venäjä Nikita Krjukovin ankkuroimana.

- Ei ollut ehkä elämäni hiihto, mutta tämä oli viimeinen tilaisuus tehdä elämäni hiihto. Meikäläisen olympiaura saattoi olla tässä, Jauhojärvi sanoi Ylen haastattelussa.

- On vähän puolivillainen olo, vaikea kuvailla tunteitani, Jauhojärvi mietti harvinaisen hämmentyneenä.

Iivo Niskanen hiihti jälleen mainiosti omat osuutensa ja ankkuriosuudelle kolme joukkuetta, Suomi, Saksa ja Venäjä olivat hieman karussa muilta joukkueilta. Lähimpänä seurasivat Sveitsi ja Ruotsi.

Krjukov ei mahtanut Jauhojärven vahvalle loppuvedolle mitään ja hävisi 0,97 sekuntia. Pronssia sai Ruotsi, kun kultakamppailussa mukana ollut Saksan ankkuri Tim Tscharnke kaatui neulansilmämutkassa Jauhojärven perässä ja menetti pelin.

Suomen olympiavoitto odotti pitkään virallista vahvistusta, sillä kilpailun jury tutki vielä Tscharnken ja Jauhojärven kolarointia, mutta ei lähtenyt muuttamaan lopputuloksia ja niin Jauhojärvi saavutti olympiakultaa todennäköisesti viimeisessä olympiastartissaan. Niskaselle Sotshin kisat ovat sen sijaan uran ensimmäiset, joten menestystä on luvassa jatkossakin.

Hiihdon edellinen olympiavoitto on Mika Myllylän kulta 30 kilometrillä Naganon olympialaisista 1998.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri