KU Rollerski 550x90px

Naisten 30 km:n kisassa kovia maratonhiihtäjiä

Pitkien matkojen Swix Ski Classics sarjaa pari viime vuotta hallinnut Sveitsin Seraina Boner ottaa osaa 30 kilometrin kilpailuun. Kuvassa Boner taisteli Sveitsin puolesta pariviestissä. Kuva: NordicFocus

Pitkien matkojen Swix Ski Classics sarjaa pari viime vuotta hallinnut Sveitsin Seraina Boner ottaa osaa 30 kilometrin kilpailuun. Kuvassa Boner taisteli Sveitsin puolesta pariviestissä. Kuva: NordicFocus

Sotshin olympialaisten 30 kilometrin kilpailuun osallistuu normaalimatkojen hiihtäjien lisäksi useaita pitkissä hiihdoissa hyvin menestyneitä naisia.

Suomen Riitta-Liisa Roposella on tältä talvelta voitot jo kahdesta kovasta maratonhiihdosta La Sgambedasta (42 km) ja Dolomitenlaufista (60 km). Roponen johtaa FIS Marathon Cupia neljän osakilpailun jälkeen.

La Sgambedan Roponen voitti jo toistamiseen. Vuosi sitten Roponen voitti myös Engadin Skimarathonin (42 km).

Vapaalla hiihtotavalla lauantaina hiidettävään kisaan osallistuu myös Swix Ski Classicsin kokonaiskilpailua johtava sveitsiläinen Seraina Boner. Boner on hiihtänyt Sotshissa jo sprinttiviestin. 31-vuotias Boner on voittanut Swix Ski Classicsin kahdesti.

"FIS Marathon Cupin kokonaiskilpailussa sijalla 15 oleva Ukrainan Valentina Shevtšenko on urakoinut Sotshissa jo yhdistelmäkilpailun, 10 kilometrin kisan ja viestin mutta on myös 30 kilometrin lähtölistalla. 38-vuotias Shevtšenko on aloittanut uransa normaalimatkoilla, joilta paras arvokisatulos on Liberecin kolmenkymmen kilometrin hiihdon pronssi.

Jo kaksi hopeamitalia Sotshista voittaneella Aino-Kaisa Saarisellakin on tuoreita kokemusta pitkien hiihtojen palkintosijoista. Viime vuoden tammikuussa hän tuli kolmanneksi FIS Marathon Cupin osakilpailussa Jizerská Padesátkassa, missä matkana oli 50 kilometriä.

Saarisen ja Roposen lisäksi lauantain yhteislähtökilpailussa ovat suomalaisista mukana Kerttu Niskanen ja Krista Lähteenmäki.

- Tiina Virtanen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri