KU Swix Pro 550x90px

Dalen jakoi Mustan Pekan hiihtopäättäjille

Magnar Dalen ei pitänyt suksienvaihtojärjestelyistä Sotshin olympialaisissa. Kuva viime vuodelta. Kuva: Laiho/NordicFocus

Magnar Dalen ei pitänyt suksienvaihtojärjestelyistä Sotshin olympialaisissa. Kuva viime vuodelta. Kuva: Laiho/NordicFocus

Maastohiihdon päävalmentaja Magnar Dalen on joskus jakanut suomalaistoimittajille kuvainnollisia keltaisia tai punaisia kortteja, jos he eivät ole toimineet kisamatkoilla hänen sääntöjensä mukaan.

Sääntörikkeestä on käynyt vaikka se, että menee joukkueen hotelliin haastattelemaan urheilijaa kertomatta siitä Dalenille.

Lauantaina Dalenilta nousi musta kortti Kansainväliselle hiihtoliitolle FIS:lle.

– Me sanomme sitä ruotsiksi Svarte Petteriksi (korttipelin Mustaksi Pekaksi), Dalen hymyili.

Dalenia ärsytti se, että 30 kilometrin yhteislähtökisan suksien vaihto oli tehty turhan hankalaksi. Suksien vaihdon reitti oli niin mutkikas, että suomalaisten laskujen mukaan vaihtoon kului ylimääräiset 30–35 sekuntia.

– Suksien vaihdosta ei saisi tulla sakkokierrosta. Siihen saisi kulua vain 10–15 sekuntia, Dalen sanoi.

Jos keli vaihtuu pitkän kisan aikana, tai kisan alkuun alle sattuvat huonot sukset, mahdollisuus suksien vaihtoon on Dalenin mielestä järkevä. Lauantaina siitä tuli ylimääräinen stressi urheilijoille: vaihtaako ja menettää aikaa, mutta saada uusista suksista etua, vai jatkaako samoilla?

Joukkueenjohtajien kokouksen päätöksellä naisilla oli mahdollisuus kahteen suksien vaihtoon kisana aikana. Norjalainen mitalikolmikko hiihti koko kisan samoilla suksilla.

(STT)

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit

ulvang banneri