KU Swix Pro 550x90px

Legkov johdatti Venäjän kolmoisvoittoon - Niskanen kymmenes

Aleksandr Legkov (kesk.)  johdatti Venäjän kolmoisvoittoon miesten 50 kilometrillä Vasemmalla hopeamitalisti Maksim Vylegzhanin ja oikealla pronssimitalisti Ilja Tshernusov. Kuva: NordicFocus

Aleksandr Legkov (kesk.) johdatti Venäjän kolmoisvoittoon miesten 50 kilometrillä Vasemmalla hopeamitalisti Maksim Vylegzhanin ja oikealla pronssimitalisti Ilja Tshernusov. Kuva: NordicFocus

Iivo Niskanen hiihti kymmenenneksi Sotshin olympialaisten viimeisessä hiihtolajissa, vapaan hiihtotavan 50 kilometrillä.Venäjä otti kilpailussa kolmoisvoiton. Aleksandr Legkov voitti loppukirikamppailussa olympiakultaa ennen Maksim Vilegzhaninia ja Ilja Tshernusovia.

Matti Heikkinen teki rohkean irtiottoyrityksen reilun 30 kilometrin jälkeen, kun suuri osa hiihtäjistä kävi suksien vaihdossa, mutta Heikkinen ei näin tehnyt. Heikkisen veto kesti kymmenen kilometriä ja parhaimmillaan eroa oli yli 20 sekuntia. Heikkinen ajettiin kuitenkin kiinni viimeiselle kympin lenkille lähdettäessä ja Heikkinen oli lopulta väsyneenä 15:s ja Lari Lehtonen 23:s. Martti Jylhä keskeytti kilpailun 20 kilometrin jälkeen.

Niskanen yritti tukea kilpailussa Heikkisen irtiottoa.

– Yritin pelata Matille, kun hän pääsi irti, Niskanen kertoi Ylelle.

Heikkisen irtiottoyrityksen lisäksi kilpailussa ei juuri vauhtia pidetty, vaikka nopea keli tekikin kilpailusta ennätysnopean. Näin ratkaisut tehtiin lopun mestarien nousussa ja olympiakukkulalle tullessa. Legkov veti keulassa ja ainoastaan Vylegzhanin, Norjan Martin Johnsrud Sundby ja Tshernusov pystyvät seuraamaan. Olympiakukkulan nousussa Legkov sai parin metrin eron aikaiseksi, jonka piti maaliin saakka ja pääsi näin juhlimaan Venäjän ensimmäistä hiihdon olympiakultaa Sotshissa. Vylegzhanin piti kakkospaikkansa ja kun Tshernusov ohitti loppusuoralla Sundbyn, olivat venäläisjuhlat valmiina alkamaan. Iivo Niskanen taisteli jälleen upeasti ja sijoittui parhaana suomalaisena kymmenenneksi.

Ennakkosuosikeista Sveitsin Dario Cologna kaatui ja katkaisi suksensa 1,5 km ennen maalia ja näin kisan ehkä vahvin ennakkosuosikki ei saanut kolmatta kultaa Sotshista. Cologna oli 27:s puolitoista minuuttia Legkoville hävinneenä. Ruotsin Marcus Hellner ei sairaana startannut kilpailuun lainkaan. Norjan Petter Northug lähtee Sotshista kotimatkalle ilman ainuttakaan mitalia tuliaisian. Päätösmatkalla Northug oli 18:s.

50 kilometrin hiihto oli Sotshin olympialaisten viimeinen suomalaislaji. Suomen saldo kisoissa oli yksi kulta, kolme hopeaa ja pronssi.

Sotshi:
Maastohiihto:
Miehet, 50 km (v): 1) Aleksandr Legkov Venäjä 1.46.55,2, 2) Maksim Vilegzhanin Venäjä –0,7 sekuntia jäljessä, 3) Ilja Tshernusov Venäjä –0,8, 4) Martin Johnsrud Sundby Norja –1,0, 5) Sergei Dolidovitsh Valko-Venäjä –14,3, 6) Robin Duvillard Ranska –14,9, 7) Anders Södergren Ruotsi –17,8, 8) Daniel Richardsson Ruotsi –24,4, 9) Johan Olsson Ruotsi –32,1, 10) Iivo Niskanen Suomi –32,3,
...15) Matti Heikkinen Suomi –39,8, 23) Lari Lehtonen Suomi –53,5. Suomen Martti Jylhä keskeytti.

- Hevoskuuri - STT

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit

ulvang banneri