KU Rollerski 550x90px

Dalenin hommat eivät lopu olympialaisiin

Magnar Dalen ei halua kertoa jatkosuunnitelmistaan. Kuva: NordicFocus

Magnar Dalen ei halua kertoa jatkosuunnitelmistaan. Kuva: NordicFocus

Maastohiihdon päävalmentaja Magnar Dalen ei halua kertoa, millaisia tulevaisuudensuunnitelmia hänellä on tämän kauden jälkeen. Dalenin kahdeksan vuotta kestänyt pesti päättyy tänä keväänä, mutta hommat eivät lopu olympiatulen sammuttua.

– Ensi viikonloppuna ovat Lahden kisat. Meillä on vielä seitsemän maailmancupin kilpailua jäljellä keväällä, Dalen totesi.

Sotshin päätöspäivää Dalen seurasi innoissaan, sillä hänen hiihtäjänsä esittivät miesten 50 kilometrillä kaivattua rohkeutta. He eivät tyytyneet sivurooleihin, vaan hiihtivät joukkueena ja yrittivät kaikkensa.

Kolme hiihtomitalia Sotshista oli Dalenin joukoilta hyvä saavutus ja parantaa lajin asemia sponsorimarkkinoilla. Hiihtäjien lisäksi päävalmentaja kiitti saavutuksesta huoltoryhmää.

– Ilman huoltorekkaa ja suksien hiomakonetta emme välttämättä olisi voittaneet näin monta mitalia, Dalen totesi kaivatusta panostuksesta huoltoon.

Valmentaja Roponen: Magnar ei ole puhunut Ritulle aikoihin

– Valmentaja Toni Roponen kertoi sunnuntaina, ettei maastohiihdon päävalmentaja Magnar Dalen ole puhunut Riitta-Liisa Roposelle mitään kahteen kuukauteen.
– Toni Roponen myönsi, että ruikuttajina ovat aina ne, jotka eivät menesty.
– Dalenilla on Roposen mielestä entiseen tapaan parempi keskusteluyhteys menestyviin urheilijoihin kuin menestymättömiin.
– Toni ja Riitta-Liisa Roposelle kokemus on uusi. "Ritu" ei ole tällä kaudella pärjännyt, eikä mahdu maajoukkueessa neljän parhaan naisen joukkoon. Hän pääsi hiihtämään vain päämatkan, eikä onnistunut.

(STT)

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri