KU Triac 40 Aero 550x90px

Saarinen ja Jylhä sprinttikarsinnan parhaat suomalaiset

Aino-Kaisa Saarinen. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Aino-Kaisa Saarinen. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Seitsemänneksi sijoittunut Aino-Kaisa Saarinen oli paras suomalainen maastohiihdon naisten maailmancupin sprinttikilpailun karsinnassa Ruotsin Falunissa.

Perinteisen hiihtotavan kilpailussa Saarinen jäi 1,2 kilometrin reitiltä kärjestä 5,7 sekuntia. Karsinnan voittoon hiihti Norjan Ingvild Flugstad Östberg. Hänen maajoukkuetoverinsa Marit Björgen oli toiseksi nopein 2,82 sekunnin erolla.

Muista suomalaisista Krista Lähteenmäki oli kahdeksas 5,79 sekuntia kärjestä ja Kerttu Niskanen kymmenes 5,91 sekuntia kärjestä. Jatkoon eteni myös karsinnassa 26. sijalle hiihtänyt Anne Kyllönen.

Miesten karsinnan nopein suomalainen oli Martti Jylhä, joka oli 15:s. Jatkoon etenivät myös 17. sijalle yltänyt Sami Jauhojärvi ja 22. sijalle hiihtänyt Iivo Niskanen.

Miesten 1,4 kilometrin reitillä käydyn karsinnan voitti Ruotsin Calle Halfvarsson 1,36 sekunnilla ennen Venäjän Sergei Ustjugovia.

Suomalaisista kilpailuista karsiutuivat 35. sijalle jäänyt Lari Lehtonen, 37. sijalle hiipunut Ville Nousiainen ja 43:nneksi jäänyt Matti Heikkinen.

Pudotushiihdot alkavat kello 15.30.

>> Naisten karsinnan tulokset

>> Miesten karsinnan tulokset

(STT)

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

ulvang banneri