KU Triac 40 Aero 550x90px

Johaug maailmancupin voittoon - Niskanen päätti hiihtocupin nelossijaan

Therese Johaug voitti Falunin finaalitourin ja otti samalla uransa ensimmäisen maailmancupin kokonaiskilpailun voiton. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Therese Johaug voitti Falunin finaalitourin ja otti samalla uransa ensimmäisen maailmancupin kokonaiskilpailun voiton. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Therese Johaug varmisti Falunin finaalitourin voitollaan maailmancupin kokonaiskilpailun voiton ensimmäistä kertaa urallaan.

Norjalainen Heidi Weng esti Kerttu Niskaselta toisen peräkkäisen kolmossijan maastohiihdon maailmancupissa. Niskanen taisteli Wengiä vastaan tiukasti cupin päätöskilpailun loppusuoralla, mutta joutui taipumaan.

– Viime vuonna olin täällä viides ja nyt neljäs. Heidi oli tänään kovempi, mutta kyllä olen tyytyväinen nelossijaan, Niskanen kertoi puhelimitse.

Norjalaiset juhlivat ensi talven MM-laduilla tänään kolmoisvoittoa. Takaa-ajoon kärjessä lähtenyt Therese Johaug piti paikkansa ja varmisti uransa ensimmäisen cupin kokonaiskilpailun ykkössijan. Toiseksi tänään sijoittunut Marit Björgen jäi myös cupissa Johaugin taakse.

Niskanen oli kokonaiscupissa paras suomalainen, viides. Hän avasi uransa voittotilin Tour de Ski -kiertueella voittamalla Lenzerheidessa.

Krista Lähteenmäki oli finaalitourin 11:s, Anne Kyllönen 23:s ja Aino-Kaisa Saarinen 24:s.

>> Tulokset

(STT)

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

ulvang banneri