KU Triac 40 Aero 550x90px

Vasaloppet myytiin loppuun puolessatoista minuutissa

Vasaloppettin starttipaikat myytiin loppuun jälleen hetkessä. Kuva: Vasaloppet

Vasaloppettin starttipaikat myytiin loppuun jälleen hetkessä. Kuva: Vasaloppet

Palvelimen kuormitus löi järjestäjätkin ällikällä. Viikon muihin tapahtumiin on vielä mahdollista päästä mukaan.

Kaikkien maratonhiihtojen äiti Vasaloppet käynnisti ilmoittautumisensa ensi vuoden Vasaloppettiin sunnuntaina kello 9 Ruotsin aikaa.

Odotettavissa oli, että varsinkin Vasaloppet-viikon huipentuma, 90 kilometrin Vasaloppet myydään loppuun minuuteissa. Yllättävää järjestäjille sen sijaan oli se, että myös viikon muut tapahtumat keräsivät huomattavasti kovempaa suosiota kuin viime vuonna. Tämän johdosta koko sivusto kaatui lähes heti ilmoittautumisen auettua.

Vasaloppet -sivuston kaatumisen aiheutti kuormitus, joka oli neljä kertaa viimevuotista suurempi. Tähän järjestäjät eivät osanneet varautua. Kun sivut saatiin uudelleen jalkeille tuntia myöhemmin, tarjosi järjestäjä starttipaikkoja vain kaikkein suosituimmille matkoille eli StafettVasaniin ja Vasaloppettiin. Nämä paikat menivät uudelleenaukeamisen jälkeen hetkessä. Vasaloppet tuli täyteen 90 sekunnissa ja StafettVasan kahdessa minuutissa.

-On luonnollisesti kurjaa, ettemme pysty takaamaan kaikille halukkaille paikkaa, mutta Vasaloppetissa on 15800 paikkaa ja kiinnostus tapahtumaa kohtaan on valtavaa, sanoo tapahtuman toimitusjohtaja Anders Selling.

-Lämpimästä talvesta huolimatta kiinnostus tapahtumiamme kohtaan on noussut aivan uudelle tasolle ja se on parasta palautetta tekemällemme työlle, Selling jatkoi.

Vasaloppettin talviviikon muihin tapahtumiin on vielä mahdollista päästä, sillä tapahtumien ilmoittautumisaikaa on siirretty ja porrastettu, jotta sivuston kuormitusta voidaan tasoittaa. Uudet ilmoittautumispäivämäärät ja kellonajat Ruotsin aikaa ovat:

Tiistai 18. maaliskuuta klo 19.00: TjejVasan ja HalvVasan
Keskiviikko 19. maaliskuuta klo 19.00: KortVasan ja UngdomsVasan
Torstai 20. maaliskuuta klo 19.00: Öppet Spår- tapahtumat maanantaina ja sunnuntaina

Vasaloppet hiihdetään ensi vuoden maaliskuun 8. päivä.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

ulvang banneri