KU Triac 40 Aero 550x90px

Årefjällsloppet pelastettu

Näin talviselta näytti Årefjällsloppetin reitillä tänään tiistaina noin 10 kilometrin kohdalla Vålådalenissa. Kuva: Årefjällsloppet

Näin talviselta näytti Årefjällsloppetin reitillä tänään tiistaina noin 10 kilometrin kohdalla Vålådalenissa. Kuva: Årefjällsloppet

Viime päivien runsaat lumisateet varmistivat Swix Ski Classicsin päätöskilpailun järjestämisen.

Tämän murheellisen talven aikana monet pitkän matkan hiihtojen järjestäjät ovat kokeneet piinaavia hetkiä ja useampi tapahtumista on myös jouduttu peruuttamaan. Hetken aikaa vaakalaudalla oli myös Swix Ski Classicsin päätöskilpailu Årefjällsloppet Ruotsissa, mutta viime päivien runsas lumentulo on varmistanut tapahtuman järjestämisen alkuperäisen suunnitelman mukaan.

Årefjällslopetin päämatka 75 kilometriä hiihdetään lauantaina 29.maaliskuuta ja nyt on siis varmistunut, että se voidaan hiihtää alkuperäisellä reitillä. Muita matkoja ovat 35 ja 11 km.

– Nyt näyttää vihdoinkin hyvältä, lumimäärä riittää Årefjällsloppetin läpikäymiseen alkuperäisillä reiteillä kaikkien kolmen matkan osalta. Lunta on satanut todella runsaasti viime päivinä ja nyt tehdään kovasti töitä latujen ja sataneen lumen suhteen. Sääennuste lupaa lisäksi lisää lunta tulevalla viikolla, Årefjällsloppetin ratamestari Latti Östlund sanoo.

– Fantastisen hienoa, että voimme näyttää vihreää valoa tämän vuoden Årefjällsloppetin järjestämiselle surkean talven jälkeen. Reitin varrella olevat kylät ovat tehneet upean loppuhuipennuksen ja työpanoksen reitin kunnostamisen suhteen. Nyt keskitymme parhaan mahdollisen tapahtuman järjestämiseen 28.-29.maaliskuuta, Årefjällsloppetin ja Swix Ski Classicsin johtaja David Nilsson sanoo.

Suomalaisille hiihdon ystäville tiedoksi, että Årefjällsloppetissa on vielä lähtöpaikkoja jäljellä ja ilmoittautuminen on edelleen mahdollista kilpailun kotisivuilla.

>> www.arefjallsloppet.selangrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

ulvang banneri