KU Triac 40 Aero 550x90px

Vuokatti Hiihdon reitit ja matkat varmistuneet

Kuva: Vuokatti Hiihto

Kuva: Vuokatti Hiihto

Lauantaina 22.3. hiihdettävän Vuokatti Hiihdon matkat ja reitit on vahvistettu. Parantuneesta lumitilanteesta huolimatta kisa hiihdetään kokonaisuudessaan Vuokatin vaaroilla, pisin reitti on 20 kilometriä. Ns. alamaaston laduille johtavien yhdyslatujen pohja on ollut hiekalla ja osin umpijäässä.

Hiihtomatkoja on tarjolla runsaasti; 13 km retkihiihto ilman ajanottoa, 26 km, 40 km, 60 km ja 100 km. Lähtö ja maali ovat Vuokatin Urheiluopiston stadionilla jossa hiihtäjät käyvät myös kierrosten välissä.
Osallistujat siirretään alkuperäisiltä matkoilta automaattisesti lähimmälle vastaavalle matkalle seuraavasti: 18 kilometriltä 13 kilometrille, 30 kilometriltä 26 kilometrille, 45 kilometriltä 40 kilometrille ja 120 kilometriltä 100 kilometrille. 60 kilometrin matka pysyy siis ennallaan.

Reitillä oleviin jäisten kohtien ja tienylitysten paikkaus on jo aloitettu ja viimeistellään hiihtoa edeltävänä yönä. Porttivaaran legendaarinen ja vauhdikas lasku ohitetaan kiertoreitin kautta, joten lasku on huomattavasti turvallisempi.

- Pyydämme kaikilta hiihtäjiltä poikkeustilanteessa vielä normaalia suurempaa kanssakilpailijoiden huomioimista ja varovaisuutta. Tällöin takaamme kaikille miellyttävän hiihtokokemuksen, tapahtumapäällikkö Jukka Liuha sanoi lumisateisessa Vuokatissa.

Koska reitillä on vastakkain hiihtoa n. 3 kilometrin matkalla, lähtöjä porrastetaan pienempiin ryhmiin ruuhkan välttämiseksi. Selvää kuitenkin on, että matkan aikana tulee ohituksia normaalia enemmän reitin lyhyydestä johtuen.

- Valitettavasti emme voi luvata, että perinteisen latu säilyy priimakunnossa koko hiihdon ajan. Uskomme silti, että n. 1500 osanottajalle 14 eri maasta jää myönteinen kokemus tapahtumasta, tapahtumapäällikkö Jukka Liuha sanoi lumisateisessa Vuokatissa.

Hiihtoon voi ilmoittautua vielä paikan päällä perjantaina klo 14–20.

>> Vuokatti Hiihto

>> 20 kilometrin reitti

>> 13 kilometrin reitti

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

ulvang banneri