KU Rollerski 550x90px

Kiteen suksitehtaalle Järvisen sukset Yokon rinnalle

Harri Kirvesniemi saa Kiteelle tuotettavakseen Yoko-suksien lisäksi myös legendaarisia Järvisen suksia. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Harri Kirvesniemi saa Kiteelle tuotettavakseen Yoko-suksien lisäksi myös legendaarisia Järvisen suksia. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Kiteen suksitehtaalla toimiva KSF Sport Oy ja Järvisen tuotemerkin omistaja Tuomo Järvinen ovat tehneet pitkäaikaisen sopimuksen Järvisen tuotemerkin käytöstä maastohiihtotuotteissa. Maineikas Järvisen tuotemerkki palaa uusilla tuotteilla markkinoille jo tulevana talvena.

Järvinen oli vuosikymmenten ajan maailman johtava suksivalmistaja, jonka maailmanlaajuinen menestystarina jatkui 1980-luvulle saakka. Viime vuosina Hollolassa valmistetut legendaariset Järvisen metsäsukset ovat olleet kuluttajien erityisessä suosiossa. Tuotemerkki on edelleen erittäin hyvin tunnettu sekä kotimaassa että useilla vientimarkkinoilla. Alkavan yhteistyön ansiosta perinteisen tuotemerkin mallistoon tulevat suuren suosion saavuttaneet Optigrip-pitopohjasukset, voideltavat kuntoilijasukset, hiihtokengät, sauvat ja hiihtoasut.

Metsäsuksien valmistus Järvisen tuotemerkillä käynnistetään uudelleen Hollolassa Esko Järvinen Oy:n tiloissa. Tämän ratkaisun avulla Järvisen metsäsuksien rakenne ja mitoitus pystytään säilyttämään nykyisen kaltaisena. Kiteen suksituotannossa on metsäsuksien valmistuksessa käytössä erilainen teknologia. Tavoitteena on, että myös Järvisen metsäsukset olisivat myynnissä jo ensi talvena.

Järvisen tuotemerkin omistaja Tuomo Järvinen on tehnyt pitkän elämänuran suksien parissa. Tuomo Järvinen on erittäin tyytyväinen syntyneeseen ratkaisuun.

- On hienoa, että alkavan yhteistyön ansiosta perinteinen Järvisen tuotemerkki on löytänyt hyvän kodin. Erityisen ilahtunut olen siitä, että tärkeimmät suksimallit valmistetaan Suomessa, ja käyttäjien suosimien metsäsuksien ohella Järvisen merkillä aloitetaan valmistaa myös helppokäyttöisiä Optigrip-pitopohjasuksia. Olen tuntenut Kiteen suksitehtaan kanssa tiiviissä tuotekehitystyössä toimivan ja Optigrip-pitopohjasukset kehittäneen Matti Järvisen jo lapsuudesta saakka, joten alkavaan yhteistyöhön liittyy osaltani sekä tunnetta että suomalaisen osaamisen arvostusta.

Kiteen suksitehtaassa toimiva KSF Sport Oy tuli talvella 2013–14 markkinoille Yoko-tuotemerkillä valmistetuilla suksilla ja hiihtokengillä. KSF Sport Oy toimii myös Yoko-merkillä valmistettavien sauvojen, tekstiilien ja hiihtohanskojen jälleenmyyjänä kotimaassa. Yoko-tuotemerkillä KSF Sport Oy tarjoaa maastohiihtovälineitä kaikissa tuoteryhmissä sekä kilpahiihtäjille että hiihdon harrastajille.

KSF Sport Oy:n toimitusjohtaja Harri Kirvesniemi pitää syntynyttä sopimusta merkittävänä vahvuutena Kiteen suksitehtaalle.

- Meillä on kaksi vahvaa suomalaista tuotemerkkiä – moderni Yoko ja perinteinen Järvinen, jotka molemmat ovat tunnettuja niin kotimaassa kuin vientimarkkinoilla. Ne täydentävät toisiaan erinomaisesti ja luovat jatkossa Kiteelle lisää työpaikkoja.

- Yoko-merkillä olemme jo ensimmäisen kauden aikana saaneet ennakko-odotuksia suuremman markkinaosuuden kotimaassa, ja myös vienti käynnistyi huomattavasti paremmin kuin aiemmalla tehtaan tuotemerkillä. Tuleva kausi vaikuttaa Yokon osalta todella hyvältä, sillä tuomme markkinoille useita uusia oman tuotekehityksen kautta syntyneitä maastohiihtotuotteita. Kasvatamme Yokon markkinaosuutta kotimaassa, ja viennissä olemme saaneet taloudellisesti merkittävät kumppanit lähes kaikissa suurissa maastohiihtomaissa sekä lisäksi Japanissa ja Pohjois-Amerikassa.

- Järvisen tuotemerkillä pyrimme selektiivisempään markkinaan. Tuotteet on suunnattu kuntoilijoille, hiihdon harrastajille ja luonnossa liikkujille. Järvinen on erinomainen vaihtoehto useille kotimaan keskus- ja vähittäisliikkeille, ja tuotemerkillä on edelleen hyvä tunnettavuus monilla tärkeillä vientialueilla. Erinomaisen ponnahduslaudan uudelle merkille antaa kotimaisen keskusliikkeen kanssa tehty sopimus, jonka ansiosta Järvisen merkki on Suomen markkinoilla näkyvästi jo talvella 2014–15.

KSF Sport Oy valmistaa kotimaisia ja korkealaatuisia suksia kuluttajien tarpeisiin. Yrityksen taustalla on pitkä kiteeläinen suksenvalmistusperinne jo neljän vuosikymmenen takaa. KSF Sport Oy myy myös hinta-ja laatusuhteeltaan kaikille kuluttajaryhmille sopivia alihankintasuksia, sauvoja, hiihtokenkiä, urheilutekstiilejä ja maastohiihdon oheistuotteita.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri