KU Swix Pro 550x90px

Manificat vesitti norjalaisjuhlat - Niskanen 18:s

Ranskan Maurice Manificat nappasi miesten kilpailun voiton norjalaisten nenän edestä. Kuva: Heidi Lehikoinen

Ranskan Maurice Manificat nappasi miesten kilpailun voiton norjalaisten nenän edestä. Kuva: Heidi Lehikoinen

Norjalaisjuhlat jäivät näkemättä myös miesten Lysebotn Opp -kilpailussa, vaikka palkintokorokkeelle kaksi isäntämaan urheilijaa ylsikin. Martin Johnsrud Sundby ja Sjur Röthe jäivät kuitenkin himmeimmille sijoille, kun Ranskan Maurice Manificat piti varhain hankitun johtoasemansa loppuun asti.

Suurimman mediahuomion kerännyt Petter Northug oli kahdeksas. Suomalaisista Iivo Niskanen oli 18:s ja Juho Mikkonen 54:s. Manificat oli iloisen hämmästynyt 6,5 sekunnin erolla tulleesta voitostaan. Parhaimmillaan ero oli kuulemma puolen minuutin luokkaa.

– Sain hyvän startin, mikä oli yllätys. Yllättäen olinkin sitten yksin kärjessä. Kuulin, että Martin tuli lähemmäksi ja lähemmäksi, mutta 500 metriä ennen maalia tiesin, että voitan, Manificat sanoi ja kehui vilpittömästi Tour de Francen tunnelmaa luonutta norjalaisyleisöä reitin varrella.

Niskanen oli ensimmäiseen Lysebotn Opp -kokemukseensa tyytyväinen. Kärki karkasi häneltä alkukilometreillä olleen tunnelipätkän aikana.

– Oli tämä pidempi matka mitä odotin. Raskas mäki, lopussa alkoi kyllä painaa. En ole tänä vuonna vielä hirveästi panostanut ylämäkihiihtoon, enemmän on keskitytty tasatyönnön kehittämiseen, Niskanen sanoi.

IivoNiskanen310714 hlIivo Niskanen oli päivän suoritukseensa tyytyväinen. Kuva: Heidi LehikoinenHän kertoi tehneensä tasatyöntöä kehittäessään aiempaa kovatehoisempia harjoituksia, esimerkkinä hän kertoi tunnin kovatehoisen tasatyöntötreenin.

– Mielestäni olen siinä hyvässä vauhdissa, hän arvioi kehitystään.

Niskanen oli heinäkuussa kolmen viikon Obertilliachin-leirillä. Leiri sujui hyvin.

– Olin siellä ensimmäistä kertaa. Se oli mukavaa vaihtelua, Niskanen kehui muun muassa suomalaisampumahiihtäjille tuttua paikkaa Itävallassa aivan Italian rajan ja Toblachin kupeessa.

Obertilliachissa leireili myös Mikkonen, joka odottaa viikonlopusta erityisesti lauantain sprinttiä, jos keli on kuiva. Märällä kelillä sekä perjantain 15 kilometrillä (naisilla kymppi) että lauantain sprintissä on tarjolla vauhdin lisäksi myös haastavia tilanteita.

– Jos vettä sataa, tulee läpi kiertelyä. Tämä ylämäkikisa oli ihan mukava kokemus. Pikkuisen oli raskas jalka, en ole vielä palautunut leiristä, Mikkonen sanoi.PetterNorthug310714 hlKoko kesän kovan kohun kohteena ollut Petter Northug sijoittui kahdeksanneksi. Kuva: Heidi Lehikoinen

Lysebotn Opp - 7 km rullahiihto

Miehet
1) Maurice Manificat, Ranska 29.57
2) Martin Johnsrud Sundby, Norge +0.06 min.
3) Sjur Røthe, Norja 0.14
4) Simen Andreas Sveen, Norja 0.53
5) Tarjei Bø, Norja 1.10
6) Johannes Thingnes Bø, Norja 1.12
7) Robin Duvillard, Ranska 1.20
8) Petter Northug, Norja 1.36
9) Henrik L'Abee-Lund, Norja 1.43
10) Roland Clara, Italia 1.45
18) Iivo Niskanen, Suomi 2.27
54) Juho Mikkonen, Suomi 4.52

- Heidi Lehikoinen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit