KU Swix Pro 550x90px

Visnar tykitti ykköseksi - Lähteenmäki kuudes

Krista Lähteenmäki taisteli itsensä kuudenneksi Blink-festivalin yhteislähtökilpailussa. Kuva: Heidi Lehikoinen

Krista Lähteenmäki taisteli itsensä kuudenneksi Blink-festivalin yhteislähtökilpailussa. Kuva: Heidi Lehikoinen

Krista Lähteenmäki ja Kerttu Niskanen olivat hyvin kärkitaistossa mukana Blink-festivaalin toisena päivänä Sandnesin kaduilla pyörityssä kympin vapaan kisassa. Lähteenmäki oli lopulta kuudes, Niskanen yhdeksäs. Voittoon kiri sprinttitykki Katja Visnar sekunnin ennen Saksan Denise Herrmannia. Norjan Ingvild Flugstad Östberg oli kolmas.

Parempaakin oli tarjolla, sillä Niskanen oli kärjessä pari kierrosta ennen maalia. Uran ensimmäinen sauvarikko sotki kuitenkin saumat paremmasta sijoituksesta, sillä asemien menetystä ei sähäkällä radalla enää paikattu. Hyvän alun jälkeen keskijoukkoon pudonnut Niskanen raivasi tiensä hyvin keulaan sinnikkäällä yrittämisellä.

– Mietin, lähdenkö vetämään kaksi kierrosta vielä täysillä vai onko peesistä niin paljon helpompi tulla. Joku sitten tuossa sillalla astui sauvan päälle, ja se katkesi. Putosin sitten varmaan taas sijalle 15–20. Sain sauvan norjalaiselta vauhdissa. Pystyin vielä pienen kirin tekemään, mutta taas oli hirveä sumppu edessä. Harmittaa, sillä olisi ollut kiva haastaa siitä keulilta ja tunne oli hyvä. Harmittaa, mutta pääasia, että fiilis oli hyvä, Niskanen jutteli.

Lähteenmäki vei nimiinsä toisen välikirin ja oli jopa selvässä johdossa. Se oli hänelle positiivisinta antia. Kuudes sija jätti hyvän maun kilpailusta, josta tuli hyvä treeni. Eroa kärkeen jäi pari sekuntia.

– Tosi huonon startin sain ja olin pari ekaa kierrosta aika takana. Totesin, että siellä on niin vaikea hiihtää, että pitää lähteä keulaporukkaan. Sitten kiri vaan lähti, ja eroa oli tullut. Sen jälkeen oli tarkoitus vähän hidastaa, ettei tarvitse ihan yksin hiihtää, sillä peesistä on hyötyä. Taktiikka vähän petti ja jouduin sumppuun vikalla sillalla. Visnarin sprintti on niin kova, että tuskin siihen olisin pystynyt vastaamaan.

Aino-Kaisa Saarinen sijoittui 27:nneksi.

– En päässyt mihinkään. Sääriä hapotti. Sitten meni menohalutkin, ja aloin miettiä, saakohan joku jo kiinni. Vapaan rullahiihto ei ehkä ole minun lajini nyt, Saarinen tuumi.

Lauantaina Blink-festivaalissa hiihdetään vielä sprintti vapaalla.KatjaVisnar010814 hlSlovenian Katja Visnar voitti naisten kilpailun. Kuva: Heidi Lehikoinen

Blink-festival Rullahiihto - 10 km, V yhteislähtö
Naiset

1. Katja Visnar, SLO 20:36.0
2. Denise Hermann, GER 20:37.0
3. Ingvild Flugstad Østberg, NOR 20:37.2
4. Nicole Fessel, GER 20:37.5
5. Mari Støen Gussiås, NOR 20:37.9
6. Krista Lähteenmäki, FIN 20:38.0
9. Kerttu Niskanen, FIN 20:39.2
27. Aino-Kaisa Saarinen, FIN 22:04.9

- Heidi Lehikoinen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit