KU Swix Pro 550x90px

Saarisen ja Niskasen välierien viidennet sijat parasta suomalaisantia Blinkin päätöksessä

Marit Björgen voitti naisten sprintin Blink-festivalalissa. Kuva: Heidi Lehikoinen

Marit Björgen voitti naisten sprintin Blink-festivalalissa. Kuva: Heidi Lehikoinen

Aino-Kaisa Saarinen ja Kerttu Niskanen selvisivät suomalaiskolmikosta välieriin Blink-festivaalin päättäneessä vapaan sprintissä. Naisten kilpailu päättyi norjalaisjuhliin, kun Marit Björgen ja Maiken Caspersen Falla ottivat kaksoisvoiton. Björgen oli vain 0,1 sekuntia edellä. Krista Lähteenmäki oli alkueränsä kuudes, eikä päässyt jatkoon.

– Ajattelin, että tulee tiukka kisa. Nuoret tulevat nopeimmiksi ja nopeimmiksi, se inspiroi minua. Meillä oli hieno kisa Maikenin kanssa viimeisellä 200 metrillä, Björgen fiilisteli.

Kerttu Niskanen oli Björgenin voittaman alkueränsä neljäs, ja selvisi ajalla jatkoon.

– Oli kiva, että pääsin tuon toisenkin vielä hiihtämään. Kun Marit oli erässä, vedettiin kovaa. Kun oli vain yksi kiekka, on se aika hätäinen. Kaksi päivää alkoi pikkuisen painaa, mutta hyviä treenejä nämä ovat, Niskanen sanoi.

Hän piti erityisesti torstain ylämäkihiihdosta, jonka takia hän Blink-festivaaliin halusi osallistuakin.

– Hyviä olivat nämäkin päivät, kun kovassa porukassa pääsee hiihtämään ylikovaa vauhtia, Niskanen tuumi.

AinoKaisaSaarinen020814 hlAino-Kaisa Saarinen selviytyi välieriin saakka. Kuva: Heidi LehikoinenSaariselle välieräpaikka oli iloinen yllätys, sillä hän arveli hiihtojensa jäävän alkuerään.

– Kävin aamulla salilla, ettei päivä mene hukkaan, jos hiihdot jäävät kahteen minuuttiin. Tämä oli tosi piristävä yllätys, että pääsin hiihtämään kaksi kertaa. Kiva, että tämä Blink päättyi näin. Tänään oli teknisesti rennompaa tekemistä, eilen ylitin liikaa, Saarinen mietti vapaan hiihtoaan.

Hän löysi positiivista myös Lysebotn Opp -kisasta, jossa aika parani edellisvuoteen. Lähteenmäelle kisa oli hänelle tyypillinen: ensimmäisessä kovemmassa lyhyessä rypistyksessä parasta vauhtia ei löytynyt.

– Ehkä olisi helpottanut, jos olisi ollut aika-ajo. Nämä rykäisyt ovat aina minulle tosi vaikeita. Lähtö ratkaisee tässä paljon, ja jäin siinä. Oli jo verryttelyssä kyllä tosi väsynyttä, kolmipäiväiseen rupeamaansa tyytyväinen Lähteenmäki sanoi.

Blink-festival rullahiihto - Sprintti, A-finaali

Naiset
1. Marit Bjørgen, Rognes IL 3:24:0
2. Maiken Caspersen Falla, Gjerdrum IL +0,1
3. Katja Visnar, Slovenia +1,1
4. Denise Hermann, Tyskland +1,2
5. Astrid Uhrenholdt Jacobsen, IL Heming +3,5
6. Anikken Gjerde Alnæs, Gjerdrum IL +6,1

- Heidi Lehikoinen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit