KU Swix Pro 550x90px

Mikko Virtasesta Japanin maastohiihtäjien uusi päävalmentaja

Masako Ishida on ollut viime vuosina Japanin hiihdon kirkkain tähti. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Masako Ishida on ollut viime vuosina Japanin hiihdon kirkkain tähti. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Vuokattilainen hiihtovalmentaja Mikko Virtanen on nimitetty Japanin maastohiihtomaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Sopimus on aluksi vuoden mittainen.

Mikko Virtanen on kokenut hiihtovalmentaja ja valmentaa tällä hetkellä henkilökohtaisesti mm. A-maajoukkueeseen noussutta Perttu Hyväristä. Lisäksi Virtanen on toiminut myös nuorten maajoukkueiden valmennustehtävissä. Siviilityönään Virtanen on toiminut Vuokatin urheiluopiston testauspäällikkönä.
Virtasen päävalmentajapesti on aluksi vuoden mittainen, mutta Virtasen toiveissa olisi pidempiaikainen valmennustyö Japanin hiihtomaajoukkueen kanssa.

– Kyseessä on vuoden pesti, joka toivottavasti jatkuu pidempään. Japanin joukkue on tällä hetkellä aika nuori, joten menestystavoitteet ovat nousevat. Toivon, että saisin olla tässä tehtävässä ainakin vuoden 2018 olympialaisiin asti, niin oma kädenjälki ehtisi hieman näkyä, Japanin tuore päävalmentaja kertoo Kestävyysurheilu.fi:lle.

Virtanen on ehtinyt jo työskennellä japanilaishiihtäjien kanssa kesän aikana, mutta pesti päävalmentajana virallistettiin vasta nyt. Japaniin Virtanen on suuntaamassa lokakuussa.

– Muutaman kerran vuodessa tulen Japanissa käymään. Muuten tehtäväni ei juurikaan eroa Suomen päävalmentajan tehtävästä, koska pääasiassa leiripaikat ja kilpailut ovat samoja. Eli nyt on ohjelmassa Vuokatin, Ramsaun ja Muonion leirejä ennen kauden alkua ja sitten maailmancupia kiertämään, keväällä Suomen päävalmentajaspekuloinneissa mukana ollut Virtanen kertoo syksyn ohjelmastaan.

- Tero Viljanen


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit