CHXL 550x90px webbanneri

Hakola ja Ojansivu Jänteeseen – Jämin Jänne perusti miesten tehoryhmän

Jämin Jänteen Ristomatti Hakola (vas.), Antti Ojansivu ja Markus Vuorela haluavat nostaa seuransa miesten kärkiseurojen joukkoon Suomessa. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Jämin Jänteen Ristomatti Hakola (vas.), Antti Ojansivu ja Markus Vuorela haluavat nostaa seuransa miesten kärkiseurojen joukkoon Suomessa. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Jämin Jänne on uusin mieshiihdon huipulle Suomessa pyrkivä seura. Nimekkäimmät seuraan siirtyvät hiihtäjät ovat Kankaanpään Urheilijoista vaihtava Ristomatti Hakola sekä Ylöjärven Ryhdin kasvatti Antti Ojansivu.

Jämin Jänteen miesten tehoryhmään liittyivät Hakolan ja Ojansivun lisäksi Mikko Loukkaanhuhta (Kankaanpään Urheilijat), Tuomas Myllykoski (Noormarkun Nopsa/IF Länken) sekä Jämin Jänteen oma kasvatti Markus Vuorela. Lisäksi tehoryhmälle perustetaan oma taustaryhmä, joka kattaa manageroinnin, terveydenhuollon ja ravitsemuksen, välinehuollon, valmennuksen ja viestinnän.

Jämin Jänteen puheenjohtajan ja tehoryhmän puuhamiehen Asko Uurasjärven mukaan tehoryhmän perustamisen taustalla on saada urheilijat keskiöön ja tarjota heille entistä parempia resursseja hiihtouralleen.

– Maastohiihto on pitkälti yksin puurtamista ja varsinkin Pohjois-Satakunnan seurat ovat hyvin pieniä. Näin ollen taloudelliset ja henkiset resurssit ovat rajallisia ja huippu-urheilun tukeminen rajallista. Meidän tavoitteena on nyt saada resurssit ja taustavoimat kuntoon, jotta urheilijat voivat urheilla ja heidät saadaan keskiöön, Uurasjärvi kertoo tehoryhmän perustamisen taustoja.

– Kaikki tehoryhmän hiihtäjät ovat nuoria alle 25-vuotiaita ja potentiaalisia tulevaisuuden menestyjiä. Yhden hiihtäjän kanssa käydään vielä neuvotteluja, mutta muuten ryhmän koko on tässä.

Uurasjärven mukaan tällaiselle hiihdon huipulle pyrkivälle seuralle on tilausta Pohjois-Satakunnassa.

– Tämä tehoryhmä on tärkeä seutukunnalle ja sille on täällä tilausta. Jämi on lisäksi kehittynyt yhdeksi Etelä-Suomen parhaista maastohiihtokeskuksista ja se on jo tunnettu brändi hiihdon parissa mm. harjoitusolosuhteiden ja kansallisten arvokilpailujen ansiosta. Lisäksi alueen toimijat ovat halunneet ryhmän perustamista. Näin oli luonnollista, että ryhmä perustettiin nimenomaan Jämin Jänteen alaisuuteen jo senkin takia, että Jämi näkyy seuran nimissä. Ja tulevissa ensi talven SM-hiihdoissa on erinomainen mahdollisuus tuoda tiimiä entisestään tunnetuksi, Uurasjärvi sanoo.
AskoUurasjarvi200914Jämin Jänteen puheenjohtaja Asko Uurasjärvi kertoo seuran uudesta miesten tehoryhmästä. Kuva: Kestävyysurheilu.fi
– Lisäksi Suomen Cup televisiointeineen ja viestikilpailuineen tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden saada näkyvyyttä ja se on ollut erinomainen asia Suomen hiihdolle ja seurojen näkyvyydelle.

Uurasjärven mukaan yhteistyö alueen muiden seurojen kanssa on erittäin tärkeää, vaikka jatkossa parhaat hiihtäjät pyritään saamaan samaan seuraan. Uurasjärvi sanoo myös, että Jämin Jänteen johtokunta ja alueen muut seurat ovat suhtautuneet positiivisesti tehoryhmän perustamiseen.

– Kankaanpään Urheilijoiden ja Honkajoen Seudun Urheilijoiden sekä Jämin Jänteen ja mahdollisesti myös muiden alueen seurojen välillä on tarkoitus aloittaa tiiviimpi yhteistyö nuorten valmennuksen suhteen, jotta pystyttäisiin varmistamaan omien kasvattien pääsy tulevaisuuden tehoryhmään, Uurasjärvi korostaa yhteistyön merkitystä seurojen välillä ja ei poissulje ajatusta, että tulevaisuudessa myös tyttö- ja naishiihdon puolelle perustettaisiin oma tehoryhmänsä.

SM-pariviestin mitali tähtäimessä ensi talvena

Jämin Jänne on tosissaan liikkeellä ja siksi myös tavoitteet ovat kovat. Pyrkimyksenä on nousta yhdeksi mieshiihdon kärkiseuroista Suomessa.

– Ensi talvena on tavoitteena SM-mitali pariviestistä sekä kuuden joukkoon pääsy normaalissa viestissä. Lisäksi tavoittelemme henkilökohtaisia mitalisijoja SM-kisoissa sekä miesten että nuorten sarjoissa. Pitkän tähtäimen tavoitteena on saada pari hiihtäjää sekä Lahden 2017 MM-kisoihin että Etelä-Korean 2018 talviolympialaisiin, Uurasjärvi sanoo.

Myös Jämin Jänteen uudet hiihtäjät ovat tyytyväisiä uuteen seuraan liittymisestä ja tehoryhmän perustamisesta.

– Saa paljon hyviä kisoja lisää viestien ansiosta, Ristomatti Hakola sanoo tyytyväisenä ja kertoo, että Jänne lähtee tosissaan taistelemaan kärkisijoista Suomen Cupin viesteistä.

Kasvattajaseurastaan Ylöjärven Ryhdistä vaihtanut Antti Ojansivu on myös tyytyväinen ratkaisuunsa vaihtaa Jämin Jänteeseen.

– Minulle on tullut sellainen kuva, että tässä on oikeasti halua viedä asiaa eteenpäin, tällä hetkellä päätoimisena hiihtäjänä harjoitteleva Ojansivu kertoo.

– Näiden viestien ansiosta saa myös hyvää kokemusta yhteislähtökilpailuista, joita ei muuten hirveän monia Suomessa ole, Ojansivu jatkaa.

Hakola ja Ojansivu ovat tyytyväisiä siitä, että pääsevät jatkossa samaan viestijoukkueeseen.

– Kyllähän me jo viime talvena Vantaalla Antin kanssa puhuttiin, kuinka hienoa olisi päästä pariviestiä yhdessä hiihtämään ja nyt se onnistuu, Hakola sanoo tyytyväisenä.

– Ja onhan se valtakunnallisestikin positiivinen asia, että nyt saadaan miesten viesteihin yksi kärkijoukkue lisää ja sitä kautta tasoa laajemmaksi ja viesteistä jännittävämpiä, Uurasjärvi säestää kaksikkoa.

Hakola mielii Falunin MM-kisoihin

Jämin Jänteen kärkihiihtäjistä Ristomatti Hakola on asettanut itselleen kovat tavoitteet ensi talvelle.

– Tavoitteena on hiihtää taas vähän kovempaa kuin viime talvena ja Falunin MM-kisat ovat tavoitteena. Matkalla ei ole väliä, kunhan vaan kisoihin pääsee ja kaikki matkat käy, mutta kyllähän esimerkiksi perinteisen sprintti kiinnostaa, Hakola tuumii.

Antti Ojansivun tavoitteet ovat hieman maltillisemmat.

– Viime talvena sijoituin huonosta kaudesta huolimatta SM-kisoissa seitsemänneksi, mikä on paras sijoitus miesten SM-kisoista. Sitä on nyt tarkoitus lähteä parantamaan. Kauden ensimmäinen tavoite on hiihtää Oloksen katsastuksissa niin hyvin, että pääsisi kansalliseen ryhmään Rukan maailmancupiin. Ja tavoitteena on muutenkin saada maailmancupin startteja lisää ja kyllähän se pariviesti houkuttelee, toista vuotta miesten sarjassa hiihtävä Ojansivu tuumii.JaminJanneII200914Kokeneemmat Antti Ojansivu (vas.) ja Ristomatti Hakola (kesk.) ovat hyviä esikuvia ja sparraajia harjoittelussa nuorelle Markus Vuorelalle. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Jämin Jänteen oma kasvatti 18-vuotias Markus Vuorela tavoittelee menestystä nuorten sarjassa.

– SM-mitali on tavoitteena, tosin se on kovan työn takana vuotta vanhempien antaessa kovan vastuksen. Toisena tavoitteena on pääsy nuorten MM-kisoihin Kazakstaniin, joka voi olla jopa helpompaa kuin SM-mitalin saaminen, Muoniossa opiskeleva ja harjoitteleva Vuorela sanoo.

Ensi viikolla Hakola-Ojansivu kaksikko matkaa B-maajoukkueen matkassa kahden viikon leirille Ramsauhun ja kausi alkaa jo marraskuun alussa Suomen Cupin osakilpailuilla Vuokatissa, jossa Jämin Jänne nähdään ensimmäistä kertaa taistelemassa viestien kärkisijoista.

– Ja ensi talven omissa SM-hiihdoissa meillä on kaksi fanibussia, joten eiköhän muutkin pojat mahdu sisälle, Ristomatti Hakola sanoo vielä hymyillen loppuun ja viittaa viime talven fanibussiinsa Vantaan SM-hiihdoissa.

– Ja me emme halunneet kopioida mitään muita nimiä seuralle, vaan me ollaan Jämin Jänne, perinteinen suomalainen seura, Hakola päättää.

- Tero Viljanen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri