KU Rollerski 550x90px

Magnar Dalen uskoo suomalaisen hiihdon tulevaisuuteen

dalen030711_introHiihtomaajoukkueen päävalmentaja Magnar Dalen uskoo suomalaisen hiihdon tulevaisuuteen. Dalen kertoi maajoukkueen Vuokatin leirin yhteydessä Hevoskuurille näkemyksiään maajoukkueen tämän hetkisestä tilanteesta.

dalen030711Magnar Dalen Vuokatissa. Kuva: Hevoskuuri.fiHiihtomaajoukkueen päävalmentaja Magnar Dalen uskoo suomalaisen hiihdon tulevaisuuteen. Dalen kertoi maajoukkueen Vuokatin leirin yhteydessä Hevoskuurille näkemyksiään maajoukkueen tämän hetkisestä tilanteesta.

Miltä näyttää maajoukkueen tilanne tällä hetkellä ja onko odotettavissa läpimurtoja ensi kaudella?

Terveystilanne on pääosin hyvä. Ensimmäinen leiri oli Sognefjelletissä ja nyt on tämä Vuokatin leiri. Tämän jälkeen seuraava leiri on vasta elokuussa.

Kesä on työnteon aikaa, joten en halua ennakoida liikaa tulevaa talvea ja urheilijoiden menestystä tässä vaiheessa. Esimerkiksi Vuokatin Aateli Race oli hyvä harjoitus, mutta sen perusteella ei kannata tehdä suurempia odotuksia pitemmälle. Luotan kuitenkin siihen, että urheilijamme ovat menossa eteenpäin.

Miten yhteydet urheilijoihin ja heidän valmentajiinsa toimivat tällä hetkellä?

Pidämme Jussi Piiraisen kanssa henkilökohtaisia palavereja urheilijoiden ja heidän valmentajiensa kanssa täällä Vuokatissa ja käymme läpi heidän valmennuksellisia kuvioitaan. Mielestäni kaikki toimii hyvin.

Onko kaikilla maajoukkuehiihtäjillä henkilökohtainen valmennus mielestäsi siinä kunnossa kuin sen tulee olla?

Haluan korostaa, että viime kädessä urheilija on itse vastuussa harjoittelustaan, enkä välttämättä halua liikaa painottaa henkilökohtaisten valmentajien vastuuta.

Hevoskuuria kiinnostaa, että onko kukaan maajoukkuehiihtäjä harkinnut Vasaloppetia, nyt kun on välivuosi arvokisoista ja Petter Northug on lähdössä mukaan?

Voin kertoa, että minäkin olen erittäin kiinnostunut Vasaloppetista! Mikäli joku maajoukkuehiihtäjä haluaa sen hiihtää, niin tuen häntä. Vasaloppetin kiinnostus ja medianäkyvyys Ruotsissa ja Norjassa on laajaa eikä Suomessa ymmärretä kilpailun arvoa.

Miltä näyttää mielestäsi suomalaisen huippuhiihdon tulevaisuus?

Mielestäni tilanne on hyvä. Nykyiset maajoukkuehiihtäjät jatkavat vielä muutaman vuoden. Sen lisäksi meillä on hyviä nuoria. Naisten puolella esimerkiksi Krista Lähteenmäki ja Kerttu Niskanen ovat jo huipulla tai hyvin lähellä sitä. Meillä on myös miesten puolella monia lupaavia nuoria, joilla on arvokisamenestystä nuorten kisoista ja he tulevat nousemaan menestykseen myös miesten puolella mikäli jaksavat tehdä töitä. Mielestäni ainakin seuraavan kymmenen vuoden ajanjaksolla tilanne näyttää hyvältä.

Hevoskuuri kiittää Magnar Dalenia haastattelusta!

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri