motion banneri

Sundby ei mukana – Norjan ja Ruotsin hiihtäjät miesten 15 kilometrille

Tour de Skin voittaneen Norjan Martin Johnsrud Sundbyn kisastartit alkavat jäädä vähiin Falunin MM-hiihdoissa. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Tour de Skin voittaneen Norjan Martin Johnsrud Sundbyn kisastartit alkavat jäädä vähiin Falunin MM-hiihdoissa. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Maailmancupia johtava Norjan Martin Johnsrud Sundby ei ole vieläkään toipunut kisakuntoon, eikä starttaa keskiviikkona miesten vapaan 15 kilometrille Falunin MM-hiihdoissa. Ruotsin joukkueessa Johan Olsson ja Daniel Richardsson saavat ensimmäisen kisastarttinsa.

Sundby on edelleen vasta toipumassa flunssastaan ja ylähengitystieoireista, eikä pysty hiihtämään keskiviikkona. Sundbytä tuskin nähdään myöskään Norjan viestijoukkueessa perjantaina, mutta toivo osallistumisesta kisojen päätösmatkalle 50 kilometrille ensi sunnuntaina on vielä olemassa.

Näin Norjan joukkueessa hiihtävät matkan puolustava mestari ja Falunissa jo neljännen kisansa hiihtävä Petter Northug, MM-pariviestisankari Finn-Hågen Krogh, sekä skiathlonissa keskeyttänyt Sjur Röthe, Anders Glöersen ja Chris Jespersen.

Ruotsin nelikon muodostavat Calle Halfvarsson, Marcus Hellner, Daniel Richardsson ja Johan Olsson. Näistä Halfvarsson hiihtää Northugin tavoin jo kisojen neljännen matkansa. Muusta kolmikosta Hellner ja Olsson kuuluvat ehdottomasti myös kisan mitalisuosikkeihin. Molemmat ovat kuntoutuneet hyvään vireeseen alkukauden vaikeuksien jälkeen. Daniel Richardsson on sen sijaan toipunut viime viikon sairasteluistaan kisakuntoon ja pääsee näin Olssonin tavoin hiihtämään ensimmäistä kertaa kotikisoissa.


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri