KU Swix Pro 22 550x90px

Ainakin nämä hiihtourheiljat lopettavat uransa tähän kauteen

Anastasija Kuzmina juhlisti uransa loppua kauden viimeisessä maailmancupin osakilpailussa Holmenkollenilla. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Anastasija Kuzmina juhlisti uransa loppua kauden viimeisessä maailmancupin osakilpailussa Holmenkollenilla. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Hiihtokausi alkaa olla ohi ja joillekin urheilijoille se tarkoittaa myös uran päätöstä. Tässä katsaus ampumahiihtäjistä ja hiihtäjistä, joita ei nähdä kilpailuissa ensi talvena.

Ampumahiihdossa nimekkäin lopettaja on Slovakian kaksinkertainen olympiavoittaja Anastasija Kuzmina. Tällä kaudella Kuzmina, 34, saavutti Östersundin MM-kisoissa pikakilpailun maailmanmestaruuden, jonka lisäksi hän oli maailmancupin kokonaiskilpailun kolmas. Kuzminan veli, Venäjää edustava Anton Shipulin, ilmoitti aiemmin joulukuussa lopettavansa uransa. 31-vuotias Shipulin on ampumahiihdon olympiavoittaja ja maailmanmestari.

Myös Ranskan Simon Fourcade päätti uransa tähän kauteen. Martin Fourcaden 34-vuotias isoveli Simon voitti urallaan MM-hopeaa normaalimatkalta sekä useita viestimitaleja. Ruotsin olympiavoittaja Fredrik Lindström (29 vuotta) ja Belgian olympiavoittaja (aiemmin Saksaa edustanut) Michael Rösch (35 vuotta) ripustavat suksensa naulaan.

Maastohiihdon puolella lopettajalistalta löytyvät Kanadan kaksinkertainen maailmanmestari Alex Harvey, 30, sekä hiihdon maailmanmestari, Venäjän Maksim Vylegžanin, 36. Lopettajiin kuuluu myös Itävallan Luis Stadlober, jonka paras sijoitus tällä kaudella oli 39:s Otepään maailmancupissa.

Myös Suomen Matti Heikkinen on ilmoittanut lopettavansa uransa tähän kauteen.

Aiemmin kestävyysurheilu.fi -uutisoi Saksan Stefanie Böhlerin ja Sandra Ringwaldin lopettamisista.

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit