swix rullahiihto550 90

"Alppikanuuna" Leskinen Lahden MM-hiihtojen pääsihteeriksi

Janne Leskinen. Kuva: Sami Välikangas

Janne Leskinen. Kuva: Sami Välikangas

"En väitä, että olen perinteisten lajien ekspertti"

Lahdessa 2017 järjestettävien pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailuille löytyi pääsihteeri alppihiihdon puolelta. Alppi- ja freestylehiihdon lajiyhdistyksen Ski Sport Finlandin nokkamies Janne Leskinen, 42, siirtyy MM-organisaatioon pian Sotshin olympialaisten jälkeen.

– On mahtavaa, että alppikanuunalle löytyi näin paljon luottoa viedä tällaista projektia eteenpäin, Leskinen sanoi tiedotteessa.

Leskisen mielestä MM-hiihdot ovat suuri mahdollisuus suomalaiselle urheilulle.

– Kyseessä on kuitenkin merkittävin urheilutapahtuma pitkään aikaan. Lahti 2017 voi olla merkkipaalu suomalaisen urheilun uudelle alulle, hän sanoi.

Entinen maajoukkuealppihiihtäjä Leskinen kertoi arvanneensa, että hänen lajitaustansa herättää kysymyksiä. Hän on toiminut Ski Sportin toimitusjohtajana sen perustamisvuodesta 2009 lähtien.

– En näe tätä lajiasiana. Ajattelen tätä koko urheilun näkökulmasta. En väitä, että olen perinteisten lajien ekspertti. Sitä varten on muita asiantuntijoita organisaatiossa. Minun tehtäväni on rakentaa tapahtumasta mahdollisimman houkutteleva ja saada kansa sekä yrityselämä mukaan.

Ski Sport uuteen komentoon

Järjestelytoimikunnan puheenjohtajan Jukka-Pekka Vuoren tavoite on tehdä MM-Lahdesta kaikkien aikojen talviurheilutapahtuma Suomessa.

– Olen erittäin tyytyväinen, että laajasta ja tasokkaasta hakijakunnasta saimme lopulta valittua henkilön, jolla on vahva lumilajitausta ja joka omalla persoonallaan ja osaamisellaan jatkaa suomalaisen hiihtourheilun yhtenäistämistä. Yhteistyötä tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan, Vuori sanoi tiedotteessa.

Leskinen arvelee siirtyvänsä MM-organisaatioon niin, että jää sivuun Ski Sportista maaliskuussa ennen alpin ja freestylen maailmancupin päätöskilpailuja.

Samalla alkaa hänen seuraajansa etsiminen Ski Sportin johtoon.

– Yhdessä sitä lähdetään rakentamaan. Minunkin intresseissä on, että Ski Sport elää ja voi hyvin jatkossakin. Jos minusta on siinä apua, olen mielelläni käytettävissä.

STT–JARKKO SORJONEN


 

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit