KU Swix Pro 22 550x90px

Alsgaard lopettaa tv-kommentaattorina – satsaa täysillä pitkän matkan hiihtoihin

Thomas Alsgaard haluaa panostaa lähivuodet täysillä pitkän matkan hiihtoihin ja tapella tosissaan kärkisijoista. Kuva: Rauschendorfer

Thomas Alsgaard haluaa panostaa lähivuodet täysillä pitkän matkan hiihtoihin ja tapella tosissaan kärkisijoista. Kuva: Rauschendorfer

Norjalainen 1990-luvun ja 2000-luvun alun hiihtotähti Thomas Alsgaard jättää tv-kommentaattorin tehtävät sivuun ja satsaa jatkossa täysillä pitkän matkan hiihtoihin. 41-vuotias hiihtäjä lähtee tavoittelemaan tosissaan Swix Ski Classics osakilpailujen kärkisijoja.

Thomas Alsgaard saavutti urallaan yhteensä 11 arvokisakultamitalia (viisi olympialaisissa ja kuusi MM-kisoissa) vuosina 1994-2003. Val di Fiemmen MM-kilpailut 2003 jäivät hänen uran viimeisiksi. Tämän jälkeen hän on toiminut vuodesta 2007 lähtien Norjan yleisradion NRK:n hiihtoasiantuntijana ja tv-kommentaattorina sekä hiihtotalli Team United Bakeriesin tallipäällikkönä hiihtäen siinä samassa itsekin niin paljon hiihtomaratoneita, mitä on kiireiltään ehtinyt.

Nyt Alsgaard aikoo satsata täysillä pitkän matkan hiihtoihin jättäen tv-kommentaattorin työt toistaiseksi sivuun. Suomalaiskarpaasien kova kilpakumppani tulee edelleen toimimaan tallinsa tallipäällikkönä, mutta jatkossa hän haluaa itsekin hiihtää useampia kilpailuja ja taistella kärkisijoista. Näiden kaikkien roolien yhdistäminen on ollut liian kiireistä ja stressaavaa.

– Haluan antaa itselleni muutaman vapaan vuoden, saada takaisin huippukunnon ja vireen. Tulen seuraamaan joukkuettani ja olemaan enemmän paikalla sekä lähtöviivalla. Haluan olla mukana taistelemassa voitosta Vasaloppetissa, Birkebeinerrennetissä, Marcialongassa ja muissa kilpailuissa, Thomas Alsgaard sanoo norjalaiselle VG:lle.

Nyt Alsgaard haluaa antaa siis hieman enemmän aikaa itselleen ja kyseessä on eräänlainen paluu kilpaladuille.

– Vihaan sanaa "comeback", mutta kyllä tämä jollain tapaa eräänlainen comeback on. Mutta en tavoittele paikkaa missään olympiajoukkueessa. Aion hiihtää pitkän matkan hiihtoja, Alsgaard jatkaa.

– Viime vuosina on ollut avian liian paljon työtä ja liian paljon stressiä. Viime talvena pystyin osallistumaan ainoastaan yhteen kilpailuun kahdeksasta, joihin halusin osallistua ja se oli turhauttavaa. Siksi olen päättänyt priorisoida muutamaksi vuodeksi sen, mitä kaikkein eniten pidän, eli hiihtää, Alsgaard sanoo NRK:lle.

Tallissaan Team United Bakeriesissa Alsgaard tulee jatkossa saamaan apua kaikissa toimisto- ja järjestelytöissä tallin palkatessa tähän tehtävään uuden henkilön. Näin Alsgaard pystyy keskittymään paremmin kahteen asiaan, omaan harjoitteluunsa ja tallinsa valmennustehtäviin ja muiden hiihtäjien auttamiseen ja neuvomiseen. Hän toimii siis edelleen myös Team United Bakeriesin tallipäällikkönä.

Lähes kaiken jo maastohiihdossa kokeneella Alsgaardilla riittää virtaa edelleen yli 40 ikävuodesta huolimatta.

– Luulen, että olen motivoituneempi kuin koskaan aiemmin, Alsgaard päättää ja uskoo samalla, että voi olla vielä 10 vuotta huipulla pitkän matkan hiihdoissa.

Lähde: NRK.no – VG.no

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit