swix rullahiihto550 90

Ampumahiihtäjät Birnbacher ja Tsheresov lopettavat uransa

Ivan Tsheresov. Kuva; Manzoni/NordicFocus

Ivan Tsheresov. Kuva; Manzoni/NordicFocus

Touko-kesäkuu on ollut vilkasta aikaa ampumahiihtouutisten puolella. Useat ampumahiihtäjät ovat ilmoittaneet lopettavansa uransa. Kestävyysurheilu.fi kertoi jo aiemmin norjalaisen Alexander Osin lopettamispäätöksestä. Hän ei ole ainoa.

Uudet haasteet kutsuvat muun muassa venäläistä kaksinkertaista olympiamitalistia Ivan Tsheresovia ja Saksan Andi Birnbacheria. Kaksi viesti mitalia olympialaisissa ottanut Tsheresov saavutti 14 henkilökohtaista osakilpailuvoittoa maailmancupissa. Hän loukkaantui pahasti rullasuksilla viisi vuotta sitten, eikä päässyt enää sen jälkeen huippukuntoon.

Saksan maajoukkueen vakiokalustoon vuosia kuulunut Andreas Birnbacher päätti myös lopettaa uransa. Kuusinkertainen maailmancupin osakilpailuvoittaja ilmoitti, että tulevaisuudessa aikaa löytyy enemmän perheen ja kalastuksen parissa.

Birnbacher10032016ManzNFAndi Birnbacher Holmenkollenin MM-kisoissa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Uransa ilmoittivat lopettavansa myös Itävallan Fritz Pinter sekä italialaiset Christian DeLorenzi ja Christian Martinelli.

Naisten puolella lopettamispäätöksen ovat julkistaneet Ranskan Marine Bolliet, Tsekin Barbora Tomesova, Ukrainan Natalya Burdyga, yhdysvaltalaiset Annelies Cook ja Hannah Dreissigacker sekä kanadalaiset Audrey Vaillancourt ja Zina Kocher. Kocher ehti urallaan startata 267 maailmancupin osakilpailussa ja käydä kolmet olympialaiset.

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit