KU Swix Pro 550x90px

Ampumahiihtoliitto IBU aprillitunnelmissa: perinteinen hiihtotapa pakolliseksi normaalimatkalla

Martin Fourcade oli mukana IBU:n aprillijutussa. Kuva: NordicFocus

Martin Fourcade oli mukana IBU:n aprillijutussa. Kuva: NordicFocus

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU järkytti (ja osaltaan myös ihastutti) lajifaneja keskiviikkona, kun se ilmoitti Twitter-tilillään ja kotisivuillaan "historiallisesta muutoksesta": liiton tekninen komitea suosittaa paluuta vanhaan asettamalla perinteisen hiihtotavan pakolliseksi lajin perinteikkäimmällä matkalla eli normaalimatkalla.

– Kysyimme urheilijakomissiolta ja vastaus oli hyvin myönteinen, IBU:n maailmancupin kisajohtaja Borut Nunar sanoi sivuilla.

– Hienoa. Kasvoin perinteisten suksien kanssa ja olen voittanut Norjan mestaruuden perinteisellä hiihtotavalla. Tämä on hieno juttu ampumahiihdolle, totesi puolestaan norjalaislegenda Ole Einar Björndalen IBU:n mukaan.

Lisämaustetta soppaan toi toinen legenda, uransa tähän kauteen päättänyt ranskalainen mestariampumahiihtäjä Martin Fourcade.

– Urheilijakomission jäsenenä en tukenut tätä päätöstä, ja siksi päätin jäädä eläkkeelle ampumahiihdosta, Fourcade tviittasi.

Twitter-ketjussa moni katsoi kalenteria ja tajusi: 1. huhtikuuta. IBU virnuili myöhemmin muuttamalla juttunsa otsikon "IBU ilmoittaa historiallisesta muutoksesta ampumahiihtoon" muotoon "IBU ilmoittaa historiallisesta... aprillipäivästä".

(STT)

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit