KU Swix Pro 22 550x90px

Analyysiä Heikkisen voittohiihdosta

15kmanalyysi_introPalataanpa vielä Matti Heikkisen voittohiihtoon. Norjalainen Jan Kocbach on tehnyt virallisista väliajoista analyysiä ja havainnollistavan kuvaajan.


15kmanalyysiMiesten 15 km:n perinteisen kisaa havainnolistava kuvaaja. Kuva: Jan KocbachPalataanpa vielä Matti Heikkisen voittohiihtoon. Norjalainen Jan Kocbach on tehnyt virallisista väliajoista analyysiä ja havainnollistavan kuvaajan.

Matti Heikkisellä oli huikea loppu. Hän hiihti seitsemän kilometrin väliajasta eteenpäin nopeimman ajan jokaiselle sektorille. Eldar Rönning aloitti vahvimmin, mutta ei pystynyt vastaamaan Heikkisen vauhtiin jälkimmäisellä puoliskolla. Rönning kommentoikin kisan jälkeen, että alku saattoi olla hiukan liian kova.

Jan Kocbach on tehnyt mielenkiintoisia huomioita. Muun muassa sen, että viimeisillä kilometreillä Sami Jauhojärvi oli ainoa joka pystyi vastaamaan Heikkisen vauhtiin. Lukas Bauer ja Axel Teichman eivät pystyneet tekemään sellaisia loppuvetoja kuin näiltä miehiltä yleensä on odotettavissa.

>>Jan Kocbachin analyysiä

TV-yleisölle vastaavia analyysejä ei ole juurikaan tarjottu. Vieläkin mielenkiintoisempaa olisi nähdä maajoukkueiden väliaika-analyysit kisoista. Hevoskuuri.fi:n saamien epävirallisten ja vahvistamattomien tietojen mukaan naisten perinteisen kympillä Pirjo Muranen oli alamäet yhteenlaskettuna 20 sekuntia Aino-Kaisa Saarista nopeampi. Vastaavasti Riitta-Liisa Roponen oli jäänyt yhdessä alamäessä Saariselle peräti seitsemän sekuntia.

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit